BMW 3-Serie: Bijgeluid en brandlucht

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Vanmiddag hoorde ik ineens een bijgeluid bij de moter wegkomen. Het neemt toe met het toerental. Ik kan het geluid moeilijk omschrijven maar het is een soort licht gezoem. Toen ik onder de moterkap keek rook ik en brandlucht (verbrand PVC). Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet maar het alarm werkte toen ook niet meer. Ik krijg de auto niet op het alarm met de afstands bediening (Origineel BMW)

Weet iemand wat het geluid kan veroorzaken en wat die brandlucht kan zijn?

Kun je het alarm resetten o.i.d.

GR. Rene

ReMo9449

Geplaatst door ReMo9449 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Rene,

Als ik je vehaal zo lees denk ik dat er een diode in de dynamo kapot is. Het geluid wat je hoort is een magnetische brom,de dynamo word dan ook heel heet dat is de stank die je ruikt.

Hans

ReMo9449 (0), 17 jaar geleden

Hoi Hans,

Hetgeen jij beschrijft klopt, de dynamo wordt erg heet. Moet ik nu de dynamo vervangen of kun je de diode ook apart vervangen?

Kan het alarm hier ook iets mee te maken hebben?

vr. gr. Rene

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Rene,

Als ik jou was zou ik voor een ruildynamo kiezen,het verband met het alarm zie ik niet zo,maar misschien hebben andere hier op dit forum daar ervaringen mee.

Hans

ReMo9449 (0), 17 jaar geleden

Vandaag een ruildynamo besteld, prijs 185 euro incl.. Oude al uitgebouwd zodat de nieuwe er direct in kan. Ben heel benieuwd of dit de oplossing is.

ReMo9449 (0), 17 jaar geleden

Ruil dynamo vandaag ingebouwd. Alles werkt weer perfect, ook het alarm. Ik denk dat dat aan de accu lag want die was leeg. Hij heeft kennelijk niet voldoende voordat de dynamo stuk ging.
Bedank voor je oplossing Hans.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mooi dat alles weer opgelost is.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.