BMW 3-serie Touring 2010: Bijgeluid in versnellingspook (met video)

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Beste mensen,

Een vervelend bijgeluid bij het optrekken van een E90 318i met 151000km op de klok. Geluid is alleen te horen in 1ste en 3e versnelling niet altijd maar meestal wel. Een halfjaar geleden is binnen de bovag garantie koppeling, drukgroep, druklager en massavliegwiel vervangen. Het geluid is te omschrijven als licht brommend , hij lijkt mee te zingen bij het gas geven in 1ste en 3de versnelling. Laat je gas los dan is het geluid weg. De koppeling werkt goed, schakelen gaat probleemloos.

De Bovag-garage wekt geen vertrouwen. Die heeft het over een motorsteun/ophanging en/of schakelstang. Ik denk meer in de bak zelf of de aandrijflijn.
Hierbij de video link: https://youtu.be/gX_1SxXKh6c

Heeft een van jullie een idee?

lemmel

Geplaatst door lemmel , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

En als je de knop heel iets vast houd wat gebeurt er dan ?

    Als je die iets naar links drukt wordt het iets erger. Naar rechts drukken maakt geen verschil. - lemmel, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Ik heb het idee dat er iets contact maakt met een hitteschild of iets dergelijks , dit is al onderzocht.

    Dag Kaleido, fijn dat je meedenkt. Nu je dat zo schreef lijkt het er inderdaad op dat er iets meetrilt. Ik besloten toch naar de bovag-garage te gaan en neem jouw input mee. Ik hou je op de hoogte. - lemmel, 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door lemmel, 1 jaar geleden

Bovag-universeel garage stelde voor eerst het schakelstangmechanisme te vervangen/reviseren (met hoge kosten + auto een dag kwijt) en als dat niet hielp de motorsteunen. Ik had geen vertrouwen in de deskundigheid dus toch naar een BMW-specialist gegaan voor een second opinion. Met een halfuurtje was het probleem gevonden en verholpen (met minimale kosten en een doos saucijzenbroodjes). Het bleek een probleem in het schakelstanggewricht. Er zat een borgring niet goed waardoor er een borgpen trilde in z'n 1e, 2de en 5de versnelling. Ws. is dit ontstaan door eerdere werkzaamheden door de Bovag-universeel-garage bij koppeling vervangen, aldus de specialist. Alle hulde voor de specialist!

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zaten we toch in de goede richting , mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.