BMW 1800: Bmw 318 E36 Achterwiellager (trommelrem)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Het rechter achterwiellager van mijn vriendin maakt veel herrie, en deze wil ik dus vervangen.

Nu ben ik niet van plan om het lager eruit te persen, maar het hele onderdeel te vervangen waar het lager in zit. (Ik heb weleens bij mijn audi a3 een wiellager vervangen, en kwam er achter dat ik beter het onderdeel kan vervangen waar de lager in zit).

Nu vroeg ik mij af of dit ook bij dit type BMW van toepassing is, of dat er allemaal haken en ogen aan deze manier zitten.

Daarnaast is ineens de dashboardverlichting stuk, de koplampen en rechter achterlicht, bekend iets bij BMW misschien? (ik zag dat de lampjes waren doorgebrand, maar vreemd dat dit ineens gebeurt)


Bij voorbaat dank.
(ik heb uiteraard even de zoekfuntie geraadpleegd, maar daar kwam ik alleen resultaten tegen mbt persen van een lager, vandaar deze specifieke vraag).


Update: toegevoegd dat het om een trommelrem gaat.

addict

Geplaatst door addict (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1800? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Je zal er niet aan ontkomen om het lager er in te persen, het lager is alleen los te koop en al zou je een naaf met lager kunnen krijgen dan kun je die er niet in krijgen omdat de opbouw van het lager/naaf je verplicht de naaf er als het laatste in te zetten.

gr Martin

addict (0), 12 jaar geleden

Beste Martin,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb ook even geinformeerd bij de sloperij, daar werdt mij verteld dat het WEL kan, door de draagarm te vervangen. Nu heb ik dus een draagarm en nieuwe schijven voor (waren ook aan vervanging toe) Ik denk dat ik wel goedkoop uit ben :).

Ik laat even weten hoe het gegaan is als ik heb lopen rommelen.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk het niet, een nieuw wiellager kost zoeen 40 euro en het erin zetten van een nieuw lager is veel minder werk als een draagarm vervangen, als je een draagarm er onder zet moet je opnieuw uitlijnen, je moet meer los maken en je loopt kans dat er een handremkabel of een remslang/leiding sneuveld. Bovendien heb je kans dat het lager maar kort goed blijft omdat je niet weet hoe oud die is.

gr Martin

addict (0), 12 jaar geleden

Daar heb je een goed punt.
Ik zal wel voorzichtig te werk moeten gaan :). Had even niet stilgestaan bij het uitlijnen ook. Naja, ik heb de spullen nu al besteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1800 of stel zelf een nieuwe vraag.