BMW : Bmw 320d N47 Motorstoring bij een bocht of rondepunt naar links.

Hey allemaal, heb 4 dagen terug een bmw 320d n47 2008 gekocht. Maar heb nu een heel raar probleem waar ik al 4 dagen niet aan uit kom..
Bij een rechte baan kan ik gewoon zonder problemen rijden, maar stel dat ik een bocht neem naar links toe of een rondepunt geeft mijn auto een motorlampje aan en kan ik voor 5-10 seconden geen gas meer geven? Motor blijft nog draaien maar gaat heel even in noodloop en na die 10 seconden gaat de melding gewoon weg en kan ik weer doorrijden.. auto geeft de volgende codes aan bij het uitlezen:
48A9 rail-pressure sensor plausibility
3F30 Rail-pressure sensor, signal
Maar wat nu ook heel gek is heb de volledige rail vervangen, brandstoffilter, de raildruk sensoren en de opvoerpomp in de tank. Heb de tank ook bekeken of er enige ijzerdeeltjes waren maar ook niet heel proper van binnen.
Nu is mijn vraag heeft iemand dit megemaakt ooit? Want elke garage waar ik naar toe rijd zegt ik hoor dit de eerste keer.. auto heeft geen dpf is leeggehaald door de oude eigenaar maar geeft ook de dpf bij het uitlezen.

samedgoksu26@gmail.com

Geplaatst door samedgoksu26@gmail.com (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW ? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 1 jaar geleden

Misschien een probleem in de bedrading/stekker van de raildruk sensor.
Heb je bij draaiende motor als eens aan de stekker en de bedrading gerommeld?
Heen en weer bewegen of een tikje er op geven?

Wat betreft je DPF: je mag deze weghalen, maar dan moet dat wel bij de RDW aangemeld zijn en moet je de fijnstoftoeslag bij de MRB betalen.
Geef je het niet door dan wordt je vanaf 1 juli 2022 bij de APK afgekeurd omdat er dan te veel deeltjes in de uitlaatgassen zitten.
Zie: https://www.rdw.nl/zakelijk/nieuws/2022/...

    Heb je de auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf? In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper. - oldford (0) PRO, 1 jaar geleden
    Heb de auto van een particulier gekocht maar heb een aankoop bewijsje waar op staat dat de auto in heel goede staat is terwijl dat zo niet is. Heb nog niet aan de stekkers gespeelr terwijl de auto aan staat maar ga dat al zeker doen. - samedgoksu26@gmail.com (0), 1 jaar geleden

Siem Bijman (295) PRO, 1 jaar geleden

Deeltjestest is trouwens uitgesteld tot 1-1-2023, maardat terzijde want lost je probleem niet op. Blijft de opmerking van oldford staan, bedrading cq stekker van de raildruksensor controleten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW of stel zelf een nieuwe vraag.