BMW 2-serie Cabrio 2015: Motorvermogen valt weg

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 180

Hallo Allemaal,

We hebben een BMW 2.28i cabrio. Nu is het al enkele keren voorgekomen dat na ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijden op de cruise control in één keer al het motorvermogen weg valt. De display geeft dan ook direct een storing in motorvermogen aan. We moeten dan naar de kant en de motor uit zetten en opnieuw starten waarna alles weer normaal is. Dit gebeurt uiteraard alleen op de snelweg want daar gebruiken we de cruise control wel eens. Als we niet op de cruise rijden dan gebeurt dit nooit.

Heeft één van jullie enig idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt!

Eric

EricTilburg

Geplaatst door EricTilburg , lid sinds 1 week geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 week geleden

De motor-computer (of de automaat computer) ziet een probleem en schakelt over naar een veilige mode (noodloop) om de motor niet te vernielen. Bij de herstart vervalt de noodloop en heb je weer het volledige vermogen totdat er weer een fout wordt geconstateerd.
Uit laten lezen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur en hopen dat de foutcode bewaard is gebleven. Wacht na het optreden van het probleem niet te lang met uitlezen, want na 40 motor-starts wordt de foutcode volledig verwijderd.
Ben je in de buurt van diegene die uitleest zet dan de motor niet uit (ook niet bij de garage voor de deur), maar rij door met minder vermogen. Dan zit de foutcode er zeker nog in.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Misschien verg je teveel van de motor of maakt het niet uit waar je rijd ?

EricTilburg, 1 week geleden

Bedankt oldford en kaleido.
@Oldford: ik vermoed dat jij in de goede richting zit. Het uitlezen hebben we laten doen en ze zien wel dat er een melding is maar niet wat (want waarschijnlijk meer dan 40 motor-starts). Aangezien het motorvermogen bijna volledig wegvalt is het zeer lastig om het op te zoeken (want op een snelweg is het niet veilig).
@Kaleido 1: ik reed gewoon 130 - 140 km/uur. Dus dat zal niet teveel vergen van de motor. Toch?

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Nee maar een cc wil koste wat kost de auto op de snelheid houden die ingesteld is , een bult op met een zware caravan kan dan teveel zijn , is maar een voorbeeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 2-serie Cabrio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.