BMW 3-Serie: bmw 320i 24v motor loopt warm

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320i 24v

hoi ik heb vorige week een bmw 320i coupe gekocht...met 238dkm .bij de proefrit liep de motor en beetje warm en de kachel(airco werkt niet)
nu ging ik de auto ophalen ,en hij liep na 1 km al in het rood!!!/?de motor loopt verder mooi rookt niet,,,de bovenste waterslang is dik en de onderste niet...wat kan ik verwachten ?waterpomp?...alvast bedankt matthijs

matthijs7542

Geplaatst door matthijs7542 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

matthijs

hoop dat je geluk hebt!kan zijn dat er lucht in het systeem zit,dat de thermostaat en/of waterpomp kapot zijn!maar het kan ook heel goed dat de koppakking de geest heeft gegeven of nog erger,de kop gescheurt,gezien de km-stand van de auto is dat niet zo vreemd.en het is ook afhankelijk hoe ermee gereden is.

maar aan je verhaal te lezen is het eerste waar ik aan denk de : juist ja..de waterpomp..

verbruikt de auto olie of koelvloeistof ?

nieuwe waterpomp kost € 65,- ongeveer..erna even ontluchten,motor starten,koelvloeistof bijvullen,kachel op warmste stand zetten,op berdrijfstemp laten komen,(eventueel een rondje rijden) ontluchtingsschroef openen tot dat er geen lucht meer uitkomt,dan zou het iin orde moeten zijn,je kachel moet dan ook vanzelfsprekend warme lucht moeten blazen.eventueel kvs bijvullen als motor afgekoeld is.

Stefan

matthijs7542 (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de tip...
of de auto olie verbruikt of water weet ik niet...ik heb er nog maar 5 km mee kunnen rijden,ik hoop dat het de waterpomp is...koppakking lijkt me sterk...ik weet wel dat de auto bijna 2 jaar stil heeft gestaan,misschien dat de radiateur ook nog verstopt zit!
de auto staat nu bij de garage,,,

mvgr,matthijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.