BMW 5-Serie: Bmw 520i start af en toe niet

Bouwjaar: 1986

Bmw 520i, 1986, start af en toe niet, dan weer wel. Startmotor komt goed rond maar motor slaat niet aan. Kan soms de hele accu leegstarten maar gebeurt niets. Bougies nat en auto ruikt naar benzine. Bougies en bougiekabelset vervangen, kleppen gesteld. Ik merk dat als ik de kontaktsleutel iets laat terugdraaien tijdens starten, de motor wel aanslaat. Zit dit nu in het elektrisch gedeelte van het startslot,(alles los gehaald, maar dit deel is niet uit elkaar te halen), of is er ook nog zoiets als een aansturing van een voorschakeldraad die dit kan veroorzaken? Alvast bedankt.

jako4856

Geplaatst door jako4856 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Vervang de start module, deze zit op de linker schutbord, heeft een brede platte stekker, module is ook breed en plat,MVG.

jako4856 (0), 19 jaar geleden

Wat doet deze startmodule? Ik stel me voor dat een elektronisch apparaat of wel werkt of niet werkt, dus ik zie niet wat het vervangen van deze module voor mij verbeterd, daar de auto soms wel en soms niet start. Kan er in het verlengde van deze storing misschien iets fout zitten met de koude-startinjector of zo? Ik weet ook niet precies hoe en wanneer deze injector werkt?

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk Jan, vroeger had je de kontaktpuntjes, nu zijn deze vervangen door heel veel elektronika. Hij zorgt dat de bobine gaat vonken en ook een goeie vonk geeft bij het starten, dit is het belangrijkste omdat de spanning van 12 volt naar 9 volt daalt, dit omdat de startmotor enorm veel voltage opslurpt. Als het bij 9 volt niet zou vonken dan zou de wagen nooit starten,MVG.

elsinore (0), 18 jaar geleden

ik heb er 1 uit '90. ook een 12-klepper. en heb t zelfde probleem
vooral bij vochtig weer. waar vind ik t schutbord?

jako4856 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het elektrische deel van het startslot vervangen, accu vervangen, geen resultaat. Uiteindelijk verdelerkap vervangen, geen problemen meer!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.