BMW 0: bmw e30 323i carterdruk? trllingen bij 50 en boven de 130

Hallo.

Wanneer ik de oliepeilstok of de olievuldop van de motor trek, met draaiende motor,
valt de motor vrijwel uit.

moest ook 2 liter olie bij vullen bij ongeveer 5000 km.

Is dit normaal bij dit soort motoren of is er caterdruk aanwezig?

En ik heb nog een probleem.

Wanneer ik ongeveer 50 rij heb ik een hevige trlling in de auto, bij iets sneller rijden of langzemer verdwijnd het weer.

dit heb ik ook boven de 130, het dashbord begint ook hevig te trillen.

bij het starten of uitdoen trilt de auto ook hevig

De velgen zijn niet krom en zijn op nieuw gebalanceerd.

zou dit eventueel met de uitlaat te maken kunnen hebben, dit hangt er wel iets onder spanning onder.

ik hoor het graag. Groeten hendrik van schepen

h van schepen

Geplaatst door h van schepen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alex218 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hai,

je hebt een oude auto in je handen dus die hebben wel wat bijzonderheden. Dat bijna afslaan als je de vuldop of peilstok loshaalt is ok, niets om je zorgen om te maken. Olieverbruik klinkt me ook niet schokkend; ik heb de E21 versie van die auto en daar wordt in het boekje gesproken over toelaatbaar olieverbruik van 0,1 ltr per 100km. Dus de jouwe doet het nog goed.

Als je toch weten wil waar en waarom de olie verdwijnt, gewoon eens opletten bij draaiende motor. Rookt hij bij gas los, rookt hij bij een koude/warme start, rookt hij als je met draaiende motor bijeen stoplicht hebt gestaan? De mijne verbruikt duidelijk meer (rij wat meer korte stukken ermee) en toch blijft het onder de gestelde norm. Bij mij zijn vermoedelijk de klepsteelrubbers en/of -geleiders niet meer okselfris maar ik rij er gewoon mee door totdat het echt harder eruitloopt dan ik het bij kan vullen

Rookt de jouwe niet? Dan controleren op lekkage maar dan nog klinkt het erg minimaal. Door het bijvullen hou je de motorolie wel lekker schoon en vers; mocht het ineens gaan veranderen dat verbruik dan wordt het in mijn ogen tijd er eens goed naar te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 0 of stel zelf een nieuwe vraag.