BMW 3-Serie: BMW E36 koppelingsprobleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

Sinds een week ondervind ik erge last van mijn koppeling. Wanneer ik hem indruk, hoor ik erg veel herrie, ik voel hem ook 'kloppen', alsof er iets aanloopt, verder trilt hij. Als ik de koppeling los laat, dan hoor ik niks, maar tijdens schakelen en bijv. voor een stoplicht me koppeling inhouden, geeft dus een erg irritant geluid.

Enfin, het rijden ging redelijk, vond het een heel irritant geluid en gevoel onder me voet. (het trillen, tikken, kloppen of hoe je het ook wil noemen)

Wat gebeurde er vandaag? Ik rijd door de regen heen, echt een plensbui, niks aan de hand, tot ik ongeveer 40 minuten in de auto zat, de koppeling werd ietsjes zwaarder en het trillen ging weg. Ik schrok dus zette mijn muziek wat zachter en nu piept hij dus enorm, het is meer krijsen wat de auto doet. Een hele hoge toon constant, die zachter wordt als ik mijn koppeling loslaat (maar dus niet meer ophoudt, wat hij eerst wél deed.

Nou heb ik ergens het idee dat het hoge piepen van de regen kwam, aangezien dat nog niet eerder had gehoord, maar met de trilling/herrie van de koppeling ben ik ook niet echt blij.

Op andere forums gelezen dat het misschien de druklager van de auto kon zijn, maar er was weinig informatie te vinden verder.

Iemand een idee? :(

eAzi

Geplaatst door eAzi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rfbroek (0), 16 jaar geleden

Inderdaad druklager.

Ik weet niet of en hoeveel km geleden de koppeling is vervangen, meestal is het raadzaam gelijk de plaat en drukgroep te vervangen.

Groetjes Ronald.

Johan Schepers (0), 16 jaar geleden

Klopt, kapotte druklager. Mijn wagen had net dezelfde symptomen. Best zo snel mogelijk laten vervangen, want er komt een moment dat je niet meer kan ontkoppelen/koppelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.