BMW 3-Serie: BMW E46 automaat slaat af na schakelen in drive

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328i

Ik heb een maand geleden een BMW E46 328i uit '98 aangeschaft. Geweldige wagen, rijd als een zonnetje, ben der nog altijd zeer tevree mee, maar helaas doet zich er een probleem voor...

Zodra ik de auto met koude motor start en hem in zijn drive zet wil die nog wel eens afslaan, het toerental zakt gewoon in ene keer weg.. Als ik hem dan weer opnieuw start doet die het meestal wel weer zoals het hoort.
Laat ik de auto na het starten een seconde of 30 draaien voordat ik naar z'n drive schakel is er ook niks aan de hand.

De auto rijd verder perfect, schakelt zo zacht als boter en de automaatbak heeft bij 145k nog verse bakolie gekregen (staat momenteel 185k op de teller). Als je eenmaal weg bent zijn er gewoon geen problemen meer..

Ik heb wel het idee dat het steeds erger wordt, dus er moet wel echt wat aan gedaan worden.

Ik hoop niet dat het het geval is, maar zou de automaatbak aan zijn eindje zijn?

Ik heb net de monteur gebeld en deze vertelde mij dat hij denkt dat het gasklephuis gereinigd moet worden, ook zat hij te denken aan de stappenmotor.. Zou dit de oorzaak van het afslaan kunnen zijn?

Wat denken jullie dat het probleem is?

Bvd

WCoupe

Geplaatst door WCoupe (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

m.van Dal (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat je inderdaad je gaskleppenhuis en stappenmotor even moet reinigen ,dit komt veel vaker voor niet alleen bij bmw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.