BMW 0: Board computer en optrekken.

Dag allemaal

Ik heb de volgende vragen over een 316ti compact die ik wil kopen bij een dealer, de auto is van 2003 en heeft 18000 gereden, na een testrit heb ik het volgende gezien:

De benzine verbruik teller op de board computer stond steeds op 0.9 L/100km, zo was het op de snelweg en ook elders, dit klopt natuurlijk niet, maar is het mogelijk dat een auto met 18000 km een probleem met de board computer krijgt of moet ik aan iets anders denken.

Hoe zit het met optrekken van zo’’n auto eigenlijk? Het lijkt alsof ie springt, als je gas geeft voel je enige vertraging, veel minder dan een seconde, en dan gaat de auto als een speer, is dit typisch voor die auto?

Moet ik aan de hand van de bovengenoemde aan de auto gaan twijfelen?
Kenteken is 68-NL-RR.

Graag hoor ik het van jullie

Bij voorbaat dank en een prettige jaarwisseling
Ari

Arido

Geplaatst door Arido (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Er is duidelijk wel iets 'mis' met de auto, maar of het ernstig is, of duur om te laten repareren kan ik niet zeggen.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Boccacio, waaruit concludeer jij dat er "duidelijk iets mis is" met de auto??
Ik snap niet goed hoe je dit beoordeeld hebt. Ligt eens nader toe..

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Gezien de verbruiks meter defect is zou je al kunnen concluderen dat er 'iets' mis is. Daarnaast heeft de auto in 4 / 5 jaar tijd maar 18000 km gereden. dat is 4500 per jaar... Tevens geeft TS aan dat er een vertraging/hik in de acceleratie zit, dit is ook niet 'normaal'.
Ik heb ook niet gezegt dat TS de auto maar beter niet kan kopen, ik concluderde alleen dat er 'iets' mis is. En als ik eerlijk ben, en ik zou deze auto willen kopen dan zou ik wel twijfelen. En daarmee beanwoord ik dus de vraag van de TS.

Arido (0), 16 jaar geleden

Bedankt boccaccio en svaleras voor je reactie, ik moet ook zeggen dat ik de reactie van boccaccio heel logisch vind

De dealer zegt dat de auto een tweede auto is geweest en vandaar 18000 in 4/5 jaar, het gaat om Van Poelgeest in Amstelveen, ze zeiden ook dat ze eerst de tijd voor willen nemen voordat ze de auto afleveren maar ik weet niet wat ze precies gaan doen, maar volgens mij is het een goed idee nog een testrit te maken als ie klaar is, of hebben jullie misschien andere ideeën om precies te weten?

Groetjes
Ari

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Als je het echt goed wil weten dan moet je hem laten keuren bij de ANWB (en dan bedoel ik niet APK keuren). Je kan ook een afspraak maken bij een BMW dealer om hem daar te laten bekijken, dat heb ik ook gedaan, BMW weet precies waar ze op moeten letten bij dat type. Het kost dan wel wat, maar dan heb je wel zekerheid.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Beste boccaccio,
de reden dat ik je om een verklaring vroeg is gewoon ter info, en zeker niet bedoeld als kritiek ofzo.
Ik vind de kilometerstand ook aan de lage kant hoor, ten opzichte van het jaartal van de auto. Wat de hik in de acceleratie betreft, ...als het een automaat is, is het best normaal dat deze een paar miliseconden inhoudt, i.v.m. kickdown.

En Arido...ik zou de tip van boccaccio wel overnemen om de auto langs de BMW dealer te rijden, en er eens naar laten kijken/checken.

Succes ermee

Hans4040 (320) PRO, 16 jaar geleden

Ari, ik heb even op de site van de dealer gekeken.
volgens mij is hij verkocht.

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Das pech hebben. Of toch misschien geluk?

Arido (0), 16 jaar geleden

Nee hoor, de auto is aan mij verkocht, of afgesproken in ieder geval maar ik heb nog niks betaald en staat ook niet op mijn naam, hij moet nog rijklaar gemaakt worden.

Dus geen pech maar ook geen geluk ;-)

Hans4040 (320) PRO, 16 jaar geleden

En...........zijn de door jou gevonden problemen dan ook opgelost?

Arido (0), 16 jaar geleden

Nee, nog niet, maar daarom vraag ik jullie, het kan zo zijn dat het probleem heel simpel is, bij voorbeeld dat het probleem van de meter aan een simpele instelling ligt maar het kan ook een groot probleem zijn en dat het nog grotere problemen kan betekenen.

Hoe zit het trouwens met de cd speler van een dergelijk auto, kan je hem gewoon verwijderen en een andere erin plaatsen of accepteert de software dat niet, dit is natuurlijk niet het grootste probleem.

Groetjes
Ari

Hans4040 (320) PRO, 16 jaar geleden

Ari, je kunt hier wel blijven vragen, maar lijkt het jou ook niet beter om het met de dealer te regelen?
Dan heb je gewoon een auto die goed is, lijkt mij.
Uiteraard inclusief half jaar bovag garantie.

mvg,
Hans.

Arido (0), 16 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk Hans4040, alleen, ik stel die vragen voor het geval dat de dealer niet eerlijk is, ik zeg niet dat dat het geval is, maar je weet het maar nooit, en als ik veel informatie van jullie krijg dan weet ik waar ik het over heb als ik tegen hem praat. Maar bedankt in ieder geval

Groetjes
Ari

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 0 of stel zelf een nieuwe vraag.