BMW X3: Brandlucht

Goedenavond problemcar leden,
Ik heb een BMW x3 van 2007 en ik ruik af en toe een branderige geur vooral als ik stil sta. Ik dacht het te ruiken bij een koplamp linksvoor. Maar weet niet of het daar weg komt. Er is nog al wat luchtverplaatsing onder de kap waardoor ik niet duidelijk kan vertellen waar het weg komt . Ik stelde deze vraag vanmiddag ook maar ik denk dat ik het niet goed verzonden heb vandaar deze vraag nog een keer.
Met vriendelijke groet, Christa

Christax3

Geplaatst door Christax3 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Tja een brandlucht , dit kan op vele plekken weg komen , als je de motor eens uit zet , maar de auto contact en aan wat je tijdens het rijden ook aan hebt en dan nog eens ruiken want de lucht onder de motorkap staat dan stil.
Brandlucht heb je in verschillende vormen , smeulen van plastic , olie dat verbrand op het spruitstuk , v snaar die slipt rubber brandlucht , waar lijkt het op.

Christax3 (0), 5 jaar geleden

Beste Kaleido,
Het is een soort brand lucht van kunststof of olie houdende producten wat ook rubber kan zijn. Als de motor uit is maar wel op contact ruik je het niet echt. Eerder dachten we dat het rubberen wimpertje dat op de koplamp vast zit geklikt de oorzaak kon zijn. Maar dat is het niet. Olie op de uitlaat zou kunnen maar dan zou er een pakking ergens lek moeten zijn. Als je olie bij vult en het op de uitlaat zou lekken zou de geur na verloop van tijd weg moeten zijn. Ik ga iig uw tips bij langs om te kijken of dat wat oplevert. Wordt vervolgd. Groeten, Christa

beemerke75 (0), 5 jaar geleden

Is het een diesel of beziene motor??
Groot verschil
Kan je wat meer gegeven over motor geven dan kan ik je mschn helpen
Groetjes Beemerke75

Christax3 (0), 5 jaar geleden

Het is een benzinemotor 2.5 si bouwjaar 2007.
Alvast bedankt voor het meedenken.

beemerke75 (0), 5 jaar geleden

Het kan zijn dat de kleppenkast lekt of wel de luchtpomp achter op cilinderkop en dan lekt deze recht op de uitlaat zal zeker één van de twee wel zijn. Als het de kleppenkast is zie je langs de kant van de uitlaat op de aluminium plaat olie liggen bij de luchtpomp zie je dit langst onder alleen.
Grtz Beemerke75

Christax3 (0), 5 jaar geleden

Beste Beemerke 75,
Dank voor uw tip deze gaan we ook nakijken. We hebben wel iets anders geprobeerd, we hebben de airco uitgezet en hebben het idee dat het nu behoorlijk minder is de geur. Heb geen idee of dit verband kan hebben met de brandgeur. Bij de aankoop werkte de airco niet naar behoren deze is gerepareerd maar dat zou misschien ook een geur / brandgeur kunnen opleveren. Weer stof tot nadenken. We gaan er uitkomen. Groeten, Christa

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Dat kan zeker een verklaring zijn , als de compressor te zwaar loopt en de snaar ligt te slap of is versleten , kan deze slippen en dat geeft op en duur een rubber brandlucht , zou dit ook zeker onderzoeken , als de riem knapt sta je stil.

beemerke75 (0), 5 jaar geleden

Is een apparte riem voor airco en die liep er wel eens af door kapotte krukaspoulie maar raar of zelden een verbrande geur dan gaat dat gepaard met geluid.
Zoek maar naar olielek je zal er wel één vinden.

Christax3 (0), 5 jaar geleden

Beste problemcar leden,
Hier bij een update over de x3. Het is naar alle waarschijnlijkheid de klepdeksel pakking deze gaan we volgende week vervangen. Als dat is gebeurt laat ik weer even weten hoe het is. Groeten, Christa

Christax3 (0), 5 jaar geleden

Goede avond problemcar leden,
Afgelopen week is de kleppendekselpakking vervangen. En tot nu toe is er geen brandlucht meer geroken. Dus naar alle waarschijnlijkheid is het probleem verholpen. Dank voor jullie mee denken. Met vriendelijke groet, Christa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.