BMW X3: brandstof tank leegzuigen?

Bouwjaar: 2004

ik heb hier een bmw x3 3.0d, de eigenaar heeft benzine getankt i.p.v diesel, nu wou ik de tank leegzuigen maar krijg er niet veel uit, ook al geprobeert op contact, dan spuit de opvoer pomper wel wat uit maar ik krijg hem op deze manier niet helemaal leeg,er blijft zo ongeveer +/- een kwart in zitten?

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat gaat het makkelijkst direct uit de tank gebruik dan een losse elektrischepomp.Ik dacht dat de tank uit twee helften bestaat.
Heeft men op de verkeerde brandstof gereden? vertel dan wel over eventueele gevolgschade.
Laat de auto wel goed luchten nadien want de stank in het interieur is net fijn.

johnquick (0) PRO, 18 jaar geleden

Pieter Tip: vergeet niet de aan en afvoerleidingen schoon te blazen en brandstoffilter
te vervangen/verstuiverleidingen te "ontluchten" daarna starten,alles moet weer diesel hebben!

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

geen reden tot paniek; de opvoerpomp in de tank die zit rechts aansturen, zet de wagen omhoog en haal de linker -beplaating gedeeltelijk los want daar zit een tweede opvoerpomp. Maak de leiding op het uiteinde van de pomp los en sluit een darm op aan en stuur ook deze pomp aan, de tweede opvoerpomp bevindt zich links onder.

PIETER9040 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry dat ik nu pas mijn werkwijze doorgeef,
ik heb de achterbank gedemonteerd, deksel van de brandstof tank eraf en deze goed leeg gezogen, voor bij de motor de aanvoer slang losgenomen en de auto op contact gezet, zo werd er door de opvoer pomp de laatste benzine eruit gepompt. Het filter vervangen en vol diesel getankt, en het loopt weer als een klokje.
Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X3 of stel zelf een nieuwe vraag.