BMW 5-Serie: Cockpit van BMW 525TDS vervangen voor een andere gebruikte Cockp

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDS

De storing melding die wordt weergegeven in de onderste display is niet meer leesbaar, kan ik deze cockpit omruilen door b.v. een andere van de sloop.
De rest van de cockpit is wel goed leesbaar alleen als er een storings melding is kan ik het heel slecht lezen het is net of de verlichting het niet doet.
Of kan ik het repareren door de cockpit uit elkaar te halen en de print opnieuw te solderen.

Rudy

nanotechfuelsaver

Geplaatst door nanotechfuelsaver (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

nieuw lampje inzetten kan ook helpen.

Groeten Marcel

Marcel D (0), 15 jaar geleden

Mochten de pixels niet meer leesbaar zijn, deze kun je laten repareren (ronde de 150 euro). Is het een lampje, kun je dat makkelijk zelf vervangen.
Een ruilcombi is mogelijk, mits het dezelfde serienummer is of een vervangingsnummer.
Ik neem aam dat een bouwjaar 98-er geen losse IKE (BC unit) meer heeft achterop de kombi. Is dat wel zo, dan kun je deze gewoon overzetten en vervalt onderstaande.
Houdt er wel rekening mee, dat je de kombi moet laten coderen (rond de 100 euro) of je moet zelf een interface hebben (bijv BMW scanner 1.3.6). Je zult met een rode punt naast je km stand rijden, omdat deze stand niet meer overeenkomt met je LCM. Eventueel is deze stand wel over te zetten. ook zal je chassisnummer (vin) niet meer kloppen.

nanotechfuelsaver (0), 15 jaar geleden

[quote=Marcel D]Mochten de pixels niet meer leesbaar zijn, deze kun je laten repareren (ronde de 150 euro). Is het een lampje, kun je dat makkelijk zelf vervangen.
Een ruilcombi is mogelijk, mits het dezelfde serienummer is of een vervangingsnummer.
Ik neem aam dat een bouwjaar 98-er geen losse IKE (BC unit) meer heeft achterop de kombi. Is dat wel zo, dan kun je deze gewoon overzetten en vervalt onderstaande.
Houdt er wel rekening mee, dat je de kombi moet laten coderen (rond de 100 euro) of je moet zelf een interface hebben (bijv BMW scanner 1.3.6). Je zult met een rode punt naast je km stand rijden, omdat deze stand niet meer overeenkomt met je LCM. Eventueel is deze stand wel over te zetten. ook zal je chassisnummer (vin) niet meer kloppen.[/quote]
Bedankt voor de info, als ik zondag tijd heb ga ik de unit eruit halen om te kijken waarom het slecht leesbaar is en wat het serie nummer is.
Ik heb gebeld naar een sloper en een 2e hands cockpit kost 180 Euro, dus eerst zelf maar eens kijken, heb 4 jaar in een BMW850 gereden en die had ook last van dode pixels zal wel hetzelfde probleem zijn.

Rudy

nanotechfuelsaver (0), 15 jaar geleden

Ik heb vandaag de cockpit eruit gehaald en heb de cockpitlampjes doorgemeten en er waren er 2 stuk, heb een goede lamp eruit getrokken en die op de plaats gezet van een van de lampen die stuk was en ik heb weer beeld.
Dus morgen naar de BMW garage en ga dan alle lampjes vernieuwen.

Bedankt allemaal voor de respons,

Vrg,
Rudy

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Nou.......dan kom je er weer met een koopje vanaf..........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.