BMW 5-Serie: Remschijven Achter E39

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 525

Hallo heren, mijn vraag luid als volgd:

Vorige week heb ik mijn 525 E39 opgehaald (gekocht) en nu valt mij het volgende op: De achterste remschijven hebben wat corrosie aanslag, opzich niets vreemds want de auto heeft een paar weken stil gestaan maar na een week rijden zit het er nog steeds. Ook remmen de blokjes alleen maar op het middelste gedeelte van de schijf. Ze nemen dus niet de hele breedte van de schijf . Ik heb hierover gisteren contact gehad met de garage waar ik hem gekocht heb en volgens hun is dat normaal !
Ik vind het maar een vreemd verhaal, het lijkt mij toch dat de remblokken de hele oppervlakte van de schijf gebruiken ipv alleen de midden ??
De blokjes zijn overigens nog op 60% dikte .
Verder remt de auto ook niet echt rustig , bij hard remmen trilt het stuur lichtjes en ronkt het nogal in de auto. De vorige eigenaar heeft zo,n 8000 km geleden de voorste remschijven en blokken vervangen bij de Kwik-Fit dus versleten zijn ze allerminst lijkt me , zou dit gewoon aan de kwaliteit van Kwik-Fit liggen ?
Ik heb nog 3 maanden garantie op de auto dus ik hoor graag van jullie

Groetjes Karel

sportfan27

Geplaatst door sportfan27 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Een remschijf mag niet zodanig door corrosie zijn aangetast dat per kant de breedte van het effectieve gedeelte minder bedraagt dan 50% van de maximum breedte van het remblok. De remschijf voldoet niet aan de eis indien genoemde corrosie over de gehele omtrek aanwezig is.

[url=http://imageshack.us][img]http://img176.imageshack.us/img176/3487/...[/img][/url]

[url=http://imageshack.us][img]http://img388.imageshack.us/img388/8925/...[/img][/url]

Afkeur!!

Gr. paul

sportfan27 (0), 15 jaar geleden

Ik gegrijp niet helemaal wat het bovenstaande inhoud.
Maar mijn schijven zien er niet uit als op de foto hoor, dat is wel heel extreem.
Bij mij zijn het corrosie spikkeltjes , geen verroeste schijf zoals hierboven, maar ik zie wel dat hier ook alleen een klein oppervlak gebruikt word door het remblok , is dat toch normaal dan bij achterschijven ?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat ik het zo zeggen: corrosie spikkeltjes kan op zich geen kwaad, zie je wel meer. trillingen tijdens het remmen daar kun je over in discussie.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.