BMW 330D Touring: Constante fluittoon bij constante snelheid tussen 100 en 130

Bouwjaar: 2000

Ik heb een half jaar geleden een derdehands 330d handgeschakelde touring van een particulier gekocht. Vier jaar oud en aantoonbaar 85.000 gereden. Ik heb de auto grondig laten keuren en er was niets mee aan de hand. Ik heb er nu een half jaar en 15.000 km mee gereden en ben zeer tevreden over de wagen. Er is echter één hardnekkig probleem dat ik tot nu toe niet heb kunnen oplossen. Misschien hebben jullie een idee.

Het gaat om het volgende:

Tussen ongeveer 100 en 130 km/h is er een duidelijke en zeer irritante fluittoon te horen als de auto met constante snelheid rijdt, bijv op de cruise control. Zodra ik ook maar iets gas bijgeef of het gas iets loslaat, wordt de pieptoon gelijk minder luid. Maar zodra de auto weer een constante snelheid rijdt, is de pieptoon er weer. Omdat de toon nogal resoneert in de cabine, is het moeilijk om te horen waar het geluid precies vandaan komt. Het zou uit de aandrijftunnel kunnen komen, maar ook ergens achter het dashboard vandaan.

De garage waar ik de auto in onderhoud heb, zegt dat de fluittoon bij de auto hoort, maar daar ben ik niet zo zeker van.

Heeft iemand een idee?

Hartelijk dank,

Harrie.

Geplaatst door

Harrie4167 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

DIV BMW TYPES HEBBEN HEBBEN ZO,N FLUITTOON .
JE HOORT ZE OOK ALS ZE VANACHTEREN VOORBIJ KOMEN.
DAAR KAN JE NIKS AAN DOEN
GR LUIS

VINK 0
badge

18 jaar

is de voorruit vervangen geweest of andere ruiten.

Voor zover ik weet is er nooit een ruit vervangen.

Harrie4167 0

18 jaar

leg deze vraag eens neer bij www.advance-engineering.nl! op de site zie je een telefoonnummer voor technische vragen misschien dat het je wat oplevert

BMW320D 0

18 jaar

Bedankt voor de tip. Ik heb ze gebeld en ze zijn er zeker van dat het een versleten cardan betreft.

Harrie4167 0

18 jaar

Ja, vond ik ook erg vreemd.

Harrie4167 0

18 jaar

Ik heb dit ook bij mijn 330d. Mjin vorige BMW, een e36 318tds compact, had exact hetzelfde zingende geluid tussen 100 en 120km/u. Bleek het differentieel te zjin. Bij die 318 werd het steeds erger: eerst vanaf 80km/u, toen 60, etc. Bij volgas eerst geen geluid, later wel hoorbaar.

Ruildifferentieel was toen een goede oplossing.

Nu merk ik dat het geluid constant blijft (30.000km verder, nauwelijks of geen verergering). Het stoort me niet echt en het is alleen hoorbaar bij constant 100 - 120km/u. Bij optrekken of gas los is ie stil.

Mijn oplossing: geen; accepteren.

Ik weet niet hoe erg het in jouw geval is, maar als je diverse andere topics over dit thema leest, dan kan het wel eens een lange en dure zoektocht worden als het niet aan je differentieel ligt

Groet
Daniel

dabrock99 0

16 jaar

Hoor je dit geluid ook nog als je de koppeling intrapt?
Sommige autos kunnen n.l. ook geluiden produceren door de langs de carrosserie strijkende rijwind.
Ook naderhand aangebrachte delen kunnen dit veroorzaken, o.a. spoilers.

E.T.Wiersum 0

16 jaar

Heren,

Dit is een topic uit 2005 hier op reageren heeft geen zin meer.Gaarne even letten op startdatum.

Hans

Hans4037 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.