BMW 3-Serie: cruisecontrol werkt niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Hallo
Ik heb een |BMW 325 cabrio (E93) waarvan de cruisecontrol de snelheid niet vast houdt. Ik schakel de cruisecontrol in tijdens het rijden en waarschuwing dat hij is ingeschakeld komt ook in het display dat hij is ingeschakeld maar als ik gas loslaat houdt hij de gereden afstand niet vast. Als ik de cruisecontrol uitschale en even later nog een keer probeer hem in te schakelen gaat dat niet meer en verschijnt het symbool ook niet meer in het display. In de I-drive wordt geen foutmelding gegeven. Ik heb een actieve cruisecontrol en voor zover ik kan zien in de lens voorop de auto niet stuk.
Kan iemand aangeven wat dit kan zijn en of dit een dure reparatie is?

Hans147

Geplaatst door Hans147 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJ (0) PRO, 11 jaar geleden

Het systeem werkt alleen tussen de 30 en 180 km/u
Als het defect is kan je hem laten uitlezen. Active CC houd in dat er een radarunit inzit die een botsalert geeft.

Hans147 (0), 11 jaar geleden

Ja dat wist ik.

Hans147 (0), 11 jaar geleden

vandaag toch maar even langs de garage gegaan. Storing is uiteindelijk gevonden: sensor van de actieve cruisecontrol stond niet goed afgesteld. Hij stond scheef en door die verkeerde hoek was de cruisecontrol niet in te schakelen omdat de sensor registreerde dat ik al te dicht op mijn voorganger zou rijden (wat niet het geval was)
Sensor opnieuw afgesteld. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.