BMW 5 SERIES: Dashboard uitgevallen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 306D3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 145

Hallo,
Ik heb sinds gisteren een probleem met mijn dashboard.
Zaterdag op zondag heb ik perongeluk mijn panoramadak open laten staan. Helaas heeft het die avond en ochtend nog best hard geregend. Achter de voorstoelen stond een laag water van 2 cm en alles binnen is natgeregend.
Zondag functioneerde alles nog, nu is vandaag het hele dashboard( tellerklok, kilometerstand, toerenteller, verlichting/ knipperlichten) niet aangegaan. Alles werkt verder nog, navi, klima automaat en elektrische stoelen en de knipperlichten aan de buitenkant. Alleen op het dashboard werkt dus niks meer.
Alle zekeringen, in het dashboardkastje en in de kofferbak zijn gecontroleerd en goed. Bij het reservewiel is hij ook nog helemaal droog..
Kan iemand mij misschien vertellen waar ik het verder zou moeten zoeken?

Mvg Nico

jimbootje

Geplaatst door jimbootje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 5 jaar geleden

Ligt er niet onder de vloermatten ergens een module te zwemmen ?
Een dealer kan hem uit lezen en je de info verstrekken waar het mis gaat.

jimbootje (0), 5 jaar geleden

Ik heb geen idee of er nog modules zitten onder de matten, ik ga kijken of het zin heeft om er morgen een droger in te zetten en hopen dat dat helpt.

jimbootje (0), 5 jaar geleden

Het probleem is gelukkig verholpen.
Na enige dagen warm weer en het losmaken van de ondervloer met daarbij het drogen met een föhn/brander, werd de auto redelijk droog.
Geprobeerd te kijken of het loshalen van de accu hielp maar dat was tevergeefs.
Nadat we de modules in de kofferbak(onder het reservewiel) hebben afgekoppeld en daarna weer aangesloten hebben sprong het dashboard en alle meters weer spontaan aan! De precieze oorzaak kan ik dus niet zeggen, maar gelukkig werkt alles weer!

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Demonteer de voorstoelen en haal de matten /vloerbedekking uit de auto om ze goed droog te krijgen. Zo niet dan liggen maanden van natte ramen in het vooruitzicht en dit met het naderend najaar.

Vr. Groet.

jimbootje (0), 5 jaar geleden

Hierbij de foto!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.