BMW 3-Serie: dashboard verlichting/binnen verlichting werkt niet bmw e36

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo collegas
, ik had dus een vraagje ik was bezig met een bmw e36 waarvan de dashboard verlichting, de verlichting van de instrumenten paneel ( km teller / toerenteller etc. ) , de verlichting van de verwarming, de verlichting van de ramen open knop niet werkt. De klant had gezegd dat hij kortsluiting had gemaakt toen hij een lampje van de verwarming standen knop wou vervangen ( draaiknop om lucht op de ruit of op voeten te blazen) hij had de plus en de min kabels per ongeluk tegen elkaar aan laten komen hij hoorde een zachte tik en toen werkte de binnen verlichting niet meer. als je nu de koplampen aanzet en je doet de deur open gaat er ook geen geluidje meer piepen dat de lampen aan staan... betekent dit dat de instrumenten paneel stuk is ?
ik heb alle zekeringen onder de motorkap gecheckt hier was niets mis mee ...
ik heb ook onder het dashboard gekeken maar daar vond ik geen zekeringen... kan dit kloppen ?

alvast bedankt

louise1

Geplaatst door louise1 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer nog maar eens je zekeringen, en liefst met een testlamp.

louise1 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik had t al opgelost, gelukkig
bij mij lag het aan het schakelaar in de dashboard die was doorgebrand omdat het hele ciquit niet gezekerd is en als je dan korssluiting krijgt branden de contactpunten door op de printplaat van de lichtschakelaar. dus als je nergens een anders in de draden een onderbreking kan vinden dan heb je 2 opties: de lichtschakelaar , of als alleen de verlichting van de instrumenten paneel niet werkt en de verlichting van de verwarming etc wel dan ligt het aan de instrumenten paneel.
hopelijk is dit het .

exvolvo (0), 14 jaar geleden

Louise,
Dit probleem heb ik nu ook, betekenend als je je ook maar kortstondig sluiting maakt dat de schakelaar is overleden. In mijn geval dashboard verlichting werkt niet evenals ( oplichten van ) alarmverlichting,elecktr.ramen en verlichting verwarming. Dus kan ik zo aannemen dat ik de verlichtingschakelaar moet vervangen.

Alvast bedankt Rene

exvolvo (0), 14 jaar geleden

sorry het is een E36 bj 2/2000 316i 1.9 ltr M43 motor benzine

Driver21 (0), 14 jaar geleden

@exvolvo : of je nu kort een x aantikt of gewoon kortsluiting maakt blijft hetzelfde...
schakelaar of dimmer(roller) gaan meestal wel kapot dan

exvolvo (0), 14 jaar geleden

Ik zet er een nieuwe sckakelaar/dimmer in. Probleem opgelost ( schakelaat schijnt heeeeel gevoelig te zijn ) Maar in ieder geval bedankt voor de tips.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rene,

Volgens mij heb je dan een E46 of het bouwjaar klopt niet..

exvolvo (0), 14 jaar geleden

Ok, het is toch een 316 1.9 uit febr 2000 maar de laatste die gemaakt zijn van de E36. Na deze is de E46 gekomen dacht ik

exvolvo (0), 14 jaar geleden

Ok, het is toch een 316 1.9 compact uit febr 2000 maar de laatste die gemaakt zijn (van 99 tot 2/00 ) van de E36. Na deze is de E46 gekomen dacht ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.