BMW 3-Serie: DDE storings diagnose

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: M51

Heren,

Als ik de airco van de auto aanzet gebeurd het wel eens dat de motor stilvalt op het moment dat je heel langzaam rijd of net aan het afremmen bent voor een bocht. Als de airco uit staat heeft dit probleem zich nog nooit voor gedaan. Dus ik dacht even naar de dealer om de auto uit te laten lezen om te zien waar dit door komt. Volgens de dealer komt het door een electronische storing in de DDE van de brandstofpomp. Op het moment dat de motor stationair draait en de airco slaat aan regelt de DDE het vermogen van de motor niet op waardoor deze afslaat. Enige remedie om dit probleem op te lossen is de compleete dieselbrandstofpomp te vervangen volgens de dealer, kosten €1500 euries.

Nu is mijn vraag natuurlijk moet dit echt, want de motor loopt prima, rookt niet en gebruikt 1 liter olie op 10.000 km. En zo lang de airco uitstaat heb ik geen enkel probleem.

Mvg,

Carlos

Carlos1528

Geplaatst door Carlos1528 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 17 jaar geleden

Heeft de dealer naar de data gekeken? Meer in het bijzonder of het signaal van de Airco-schakelaar wel aan komt in de DDE? Als dit signaal niet werkt dan weet de DDE niet dat de airco aanstaat en dan regelt ie ook niet.

Carlos1528 (0), 17 jaar geleden

Ze hebben hem aan de computer gehangen en kwamen met de mededeling dat er zich een storing in de DDE bevindt. Dus ik neem aan dat ze alleen naar de data hebben gekeken en niet naar de hardware. Ze hebben wel de airco getest op lekkage en eventuele andere gebreken.

Carlos1528 (0), 17 jaar geleden

Probleem is dus nu, kan ik zo blijven doorrijden of sta ik binnenkort ergens stil en zit ik aan een dure reparatie vast????????????



Mvg

Carlos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.