BMW 3-Serie: Defekt cabriodak (elektronica)

Bouwjaar: 1995

Cabriodak reageert op niets meer. De 2 motortjes zijn ingeklikt.
Wanneer de wagen lange tijd heeft stilgestaan reageert het dak soms wel maar doet de dingen dan in de verkeerde volgorde. Na een tijdje werkt het dak terug niet meer. Kent iemand de oorzaak en is dit eventueel af te regelen via software?

Pinokio

Geplaatst door Pinokio (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer eens met initialiseren, hiervoor heb je geen tester nodig.

Pinokio (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem opgelost je moet de motertjes terug los trekken het dak manuel bedienen iets verder dicht doen dan motertjes in klikken. het kan zijn dat je dat meerderen keren moet doen tot het dak de juiste bewegingen doet zo kun je dat regelen opgelet als je geen reactie krijgt moet je ze terug los treken dak bewegen terug inklikken enz... tot het juist is soms gaat het snel kan ook lang duren omdat de instelling zo nauwkeurig is. al vast bedank voor de tips. groetjes

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Kortweg gezegd, gewoon initialiseren; de schakelaar op het einde 15 sec ingedrukt houden in de stand openen, dan hoef je het maar 1 keer uit te voeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.