BMW 318is: Te veel toeren!!

Bouwjaar: 1992

Hoi

Heb een 318is die teveel toeren draait, bij 50 km per uur kan ik 'em al makkelijk in de vijfde versnelling zetten. Bij 120 km per uur zit ie al bijna op 5000 toeren. Topsnelheid steekt op 180 km per uur waarbij het toerental in het rode gebied komt. Tevens krijg ik veel trillingen in gaspedaal als ik op hoge snelheid gas terugneem (heeft dit iets met elkaar te maken?). Weet iemand wat hier aan de hand kan zijn?

Mvg
Jack

Geplaatst door

dupl-u-14112-5dd149e8e806a+jacko (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Al veel kilometers???

Heb je de auto net gekocht of komt dit probleem zomaar.

Je kan even onder de auto kijken op het diff, daar zit een klein label op met de overbrenging.
Het moet een 3.45 zijn bij een handschakelbak.

Groeten Ton

bmw-ton 0

19 jaar

Rond de 205 duizend gereden. Net gekocht (balen). Waar zit de diff ergens, ik denk ergens achterin maar weet niet zeker?
Kan het probleem met de trillingen in het pedaal bij gas terugnemen ook daaraan liggen?

Mazzel

handgeschakeld toch? slippende koppeling....denk ik.

roykejanssen 0

19 jaar

raar, miss een verkeerde bak gemonteerd int verleden, slippende koppeling moet je toch merken?probeer t eens uit met de handrem erop, of ie dan afslaat als je de clutch op laat komen, maar t lijkt mij ook niet dat er een bak van n gewone 316/18 in zit want dat verschil is niet zo erg dat je bij 120 al 5000rpm doet


Sorry gasten, ik bedoelde de gaspedaal ipv van de koppelingspedaal (die is goed). Deze geeft trillingen als ik op hoge snelheid ineens de pedaal loslaat. Zou dit ook te maken kunnen hebben met de diff. en de ultra hoge toeren die de auto maakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.