BMW 3-Serie: diagnose stekker

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i compact

kan mij een professional vertellen of de configuratie van de ronde diagnose stekker bij de gehele 3-serie reeks identiek zijn, of is er verschil tussen modellen 2000 en bijvoorbeeld 1994? Ik weet namelijk hoe ik de 1994 kan resetten, maar vraag me af of de 2000 de zelfde pin bezetting heeft.

handyman

Geplaatst door handyman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja die zijn hetzelfde, alleen als de auto ook een 16 pins aansluiting in het dashboard heeft wil het reseten nog wel een problematisch zijn.

gr Martin

handyman (0), 12 jaar geleden

Martin, bedoel je een OBD aansluiting? En wat bedoel je met problematisch?

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, dan wil ie soms moeilijk of helemaal niet reseten, het kan ook zijn dat het via het dashboard moet.

gr Martin

handyman (0), 12 jaar geleden

nee, ik ben voornemens dit te doen bij mijn compact uit 2000 op gelijke wijze ik dit voorheen bij mijn coupe uit 1994 deed. Ik vond hiertoe bij de zekeringkast in de motorkap een zelfde diagnose stekker. Het leek mij niet logisch dat een fysiek identieke stekker door de jaren heen door BMW anders geconfigureerd zou worden, maar wil het graag zeker weten, want anders leg ik misschien doodleuk 12 volt kort op een datalijntje of zo en dat moeten we niet hebben natuurlijk.

handyman (0), 12 jaar geleden

ik heb even gekeken, maar inderdaad, er zit toch een OBD aansluiting onder het dashboard. Moet ik nu een diagnose apparaat aanschaffen om uit te lezen en te resetten of kan het ook simpeler zelf?

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt proberen hem gewoon op de oude manier te reseten op dezelfde aansluitingen in de ronde diagnose stekker, het wil alleen niet altijd meer lukken bij de jongere auto's
Het kan waarschijnlijk ook via het dashboard, google maar een op bmw reset dashboard ofzo, staat voldoende van op het net.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.