BMW 3-Serie: diff kapot?!?!!!

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6cil non vanos

heeej hallo allemaal

ik heb een groot probleem met me bmw!
ik reed gister avond terug naar huis met normaal gebruik van de auto ( geen spelerij ), en plotseling was me complete aandrijving weg.
het enigste wat ik hoorde was een klap, stond ik stil, zette hem in me versnelling en liet me koppeling
opkomen en hoorde ik achter me achterbank een gebonk, ik vermoed zelf dat het uit me diff komt,
ik denk dat dat me sateliet wielen dat tanden eraf zijn gebroken.
ik hoop dat jullie hier me hier wat meer over kunnen vertellen misschien jullie eigen ervaring kunnen posten.
heb de auto nog niet op de brug gehad vanwege de drukte op het werk, zodra ik wat meer weet laat ik het jullie weten

mvg
yoeri

yoeri18

Geplaatst door yoeri18 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je de koppeling laat opkomen,draait dan wel de cardanas nog ? Controleer eerst de aandrijfassen achteraan,anders vrees ik inderdaad dat het diff zijn beste tijd gehad heeft..Alleen zou dat normaal niet 123 kapot mogen lopen.

Gr Stefan

R.Kuipers (0) PRO, 14 jaar geleden

Klinkt alsof je ophangpunten van je bmw zijn gebroken dit is een kwaal van bmw e36 coupe het differentieel kantelt dan naar voren en daardoor breekt je kruiskoppeling van de cardanas naar de diff. Controleer dit eerst maar.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat jij zegt renier,komt inderdaad best vaak voor,maar dan moet hij toch echt wel wat gemerkt hebben tijdens het optrekken/rijden en daar lezen we niks van..

Is niet alleen een kwaal van de coupe,maar elke 6 cilinder,zelfs de E46 heeft er las van,als dit gerepareerd word,is het aan te raden om het ook van binnenuit te verstevigen,anders houd het even en krijg je er opnieuw last van.

R.Kuipers (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja klopt inderdaad de ophanging knapt niet alle 4 tegelijk.

yoeri18 (0), 14 jaar geleden

okey dat is wel nuttige informatie om te controleren, heb vandaag de auto naar de zaak gebracht, kan heelaas vandaag/vanavond niet kijken wat er aan de hand mee is, morgen ga ik hem op de brug zetten en kijken wat het is,
het is een sedan, maarja we zullen het zien, ik laat het nog wel weten...

greetz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als hij op de brug staat,laat de motor dan eens lopen,zet hem in de versnelling en laat rustig de koppeling omhoog komen en laat iemand anders er even onder kijken..De cardanas is wel te zien zonder wat te demonteren,als deze nog draait met de schotel van het diff,is of een aandrijfas kapot of het diff zelf..

Ook kun je gelijk eens inspecteren of de ophanging/subframe nog niet uit de carosserie aan het scheuren is,als dit het geval is,moet toch de hele boel eronderuit!

We zijn benieuwt.

Gr Stefan

yoeri18 (0), 14 jaar geleden

heeej hallo,

vandaag de bmw op de brug gehad,
gestart, in de versnelling en me collega laten kijken onder de auto, cardan as draaide netjes rond tot aan het diff dus die was inwendig kapot,
vervangen voor een goede 2 dehans alles terug gemonteerd en een test rondje gereden en helemaal toppie rijd als nieuw, gelijk ook olie ververst.
ga vandeweek tussen het werk door de oude diff openhalen en kijken wat er kapot aan is en dan laat ik het nog weten wat er kapot is, persoonlijk denk ik
dat de sateliet wielen kapot zijn, maar het probleem is gevonden en opgelost...

thnx voor de hulp

yoeri

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi om te horen.

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.