BMW 3-Serie: doek van hemel laat los

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

goede dag allemaal

is er iemand die ervaring heeft met het opnieuw vastlijmen van de doek tegen het harde hemel ?
ik heb een bmw uit 1992 een e30 nu begint de stoffen hemel los te raken van de vaste harde hemel . hoe kan ik dit weer verlijmen aan elkaar zonder heel het spul te moeten demonteren . ik dacht aan textiel lijm , doek inrollen met lijm en dan maar hopen dat het blijft hangen , en dan ook nog zonder vlekken .
of weet iemand een andere op lossing (het gaat in dit geval om een touring) dus wel met een harde onderhemel dus dak dan isolatie dan harde hemel en dan doek

alvast bedankt

gr gerard

gerard de puit

Geplaatst door gerard de puit (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik snap niet precies wat je bedoelt maar een e30 heeft een gespannen doek als hemel en geen vaste hemel met daarover een doek gelijmt zoals bv bij een e36.
Dus lijmen is niet zomaar gedaan...

gr Martin

Mausx (0), 12 jaar geleden

En zelfs al zit er een harde ondergrond onder dan kun je daar niet op lijmen. daar zit (bij E36 enz.) demping op wat aan het vergaan is. daarom laat het doek los.

Volgens mij is een nieuw hemeltje helemaal niet zo duur bij de dealer, zou ik eerst eens naar informeren.

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0), 12 jaar geleden

nieuwe hemel voor een touring (met zonnedak) is ca €450 incl (de)montage heb ik me laten vertellen, heb nl. hetzelfde probleem...

gerard de puit (0), 12 jaar geleden

ha die joghum (zo kom je elkaar weer tegen weet je nog ?? ruiten wisser achterklep ) maar ik heb het probleem al opgelost met mijn hemel . heel de hemel eruit gehaald uurtje werk , oude doek eraf , dan hemel goed schoonmaken ,dus echt goed schoonmaken !!!!! inspuiten met lijmspray ( bus spray 2 stuks ) en dan nieuwe doek ertegen aan , ik heb mijn doek gekocht bij XXX het word opgestuurd . je leest het goed ja . luidspeaker doek in de kleur zwart ( rek en vervorm baar ) en in div kleuren zwart ,rood, wit , n nacht goed laten drogen en weer terug in de auto , dit is iets meer werk . let goed op de haken 4 stuks die aan de hemel zitten dat die weer goed in de beugels van het stalen dak komen , als nieuw en een betere prijs
gr gerard




[b]Tekst aangepast, het noemen van bedrijven en prijzen doet niet terzake

Moderator[/b]

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0), 12 jaar geleden

inderdaad! leuk, had het nog niet gezien trouwens. ik ken het spul, had er niet aan gedacht. Wordt het niet hard van die lijmspray? lijkt me een behoorlijke klus, maar prijstechnisch klinkt het stukken beter dan een originele! Heb je ook een schuif dak?

gerard de puit (0), 12 jaar geleden

Valt mee als je n beetje handig bent. Maar jemoet idd alles los maken. Gordels deurrubbers verlichting en in jou geval het open dak. Lijkt n hoop werk. Maar je krijgt er iets moois voor terug waar je als je het goed doet weer jaren plezier van hebt. Gr gerard

Mausx (0), 12 jaar geleden

Maar een prijs inclusief montage vergelijken met losse materialen is net zoiets als appels en peren.

En montagetarieven kunnen bij een dealer nog wel eens redelijk aan de prijs zijn. Heb je ook geïnformeerd naar de prijs van een los hemeltje?
Als je gaat lijmen moet toch ook alles uit elkaar.

Maar als je de tijd hebt is het wel leuk natuurlijk om het zelf te maken. wel goed opletten dat je alle hoeken er strak intrekt, vooral het schuifdakje.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.