BMW 3-Serie: E30 325i stopt spontaan

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 325i zonder kat

Hallo,

Met mijn BMW E30 325i zonder kat heb ik het volgende probleem.

Tijdens het rijden stopt mijn BMW er spontaan mee. Hij draait dan nog wel stotterend stationair maar toeren maken lukt niet als ik gas geef. Ik kan dan alleen nog schokkend stapvoets rijden. Als ik vervolgens de stekker boven op het motorblok los haal dan is het euvel weer verholpen en kan ik weer normaal met de auto rijden. Het euvel openbaart zich weer na enkele kilometers waarna het losmaken en aansluiten van de stekker boven op het motorblok het probleem weer tijdelijk verhelpt.

Het euvel openbaart zich na ongeveer 10 a 20 kilometer. Gewoon op snelheid soms direct al na het starten tijdens stadverkeer. Dus een duidelijk patroon herken ik hierin niet. Ik vermoed dat op een of andere manier een verkeerde waarde wordt gemeten en vervolgens de motor stopt.

Bij de BMW garage zeiden ze dat na het loshalen van de bewuste stekker het motormanagement corrigeert en waardes aanneemt waardoor de motor weer draait.

Vreemd blijft wel dat ze de auto niet konden uitlezen. Naja vreemd bij mijn andere auto, een e36 lukte dit ook al niet toen er een wielsensor kapot was.

Maar de vraag blijft welke fout wordt gemeten. Ik had eigenlijk gehoopt dat iemand het zelfde euvel ooit heeft gehad.

Ik zelf denk nog altijd aan de luchtmassameter maar die zou naar behoren werken volgens de BMW garage. Vervuild brandstofsysteem of injectoren werd geopperd door de BMW garage maar die kunnen volgens mij niet ineens schoon zijn als je een stekker losmaakt. Een massa probleem misschien maar ook dan vind ik het vreemd dat dit opgelost is met het losmaken van een stekkertje.

Misschien zit ook helemaal op het verkeerde spoor en zit het in iets anders.

Naja ik sta open voor suggesties.

Alvast bedankt, Carlo

Carlo de Feijter

Geplaatst door Carlo de Feijter (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MA2OOH (0), 15 jaar geleden

De blauwe koelwater zender regelt de choke, als deze slechte verbinding heeft of raar doet kan de motor ineens heel beroerd gaan lopen. je kunt het eens checken door de stekker er af te halen of (waneer hij zo beroert loopt) er even een andere zender aan het stekkertje te doen om te kijken of ie reageert.

Groet Matthijs

Beamer325i (0), 15 jaar geleden

Hey hallo expert's

Is er al een oplossing voor dit probleem gevonden?? Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem met mijn e30 325I uit 1989.
Of heeft iemand hier een zinnig antwoord op? ik zit met mijn handen in het haar...

Bijv dank.

Ivo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.