BMW 5-Serie: [E34] 2e versnelling kraakt soms

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: M50 520i

beste lezers

Ik merk sinds kort dat wanneer ik wil terugschakelen naar de 2, de bak kraakt. Gewoon tandjespoetsen! De koppeling druk ik ver genoeg in natuurlijk!

Ik denk zelf dat misschien de koppeling ver op is? en dat ie daarom plakt en dus dat de bak kraakt? Of dat de drukgroep niet in orde is?

Ik woon in heuvelachtig zuid limburg, dus een koppeling lijdt hier veel vanwege het vele slippen bij optrekken in hellingen.

Iemand een idee?

mvg leon

elsteff1385

Geplaatst door elsteff1385 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bakolie vervangen door atf-olie. De synchromesh van de 2e vertoont slijtageverschijnselen. Dit kun je dan voorlopig ondervangen door er dunnere olie op te doen. Dit ligt niet aan de koppeling.

Gr.

elsteff1385 (0), 15 jaar geleden

dat kan ik inderdaad zowieso doen ja. Ik ben echter vergeten te vermelden dat het zich niet altijd voor doet. Het is echt iets wat af en toe voorkomt. dwz zo'n 1 op de 50 keer? als het aan de synchromesh ligt zou het toch regelmatiger zoniet altijd moeten voorkomen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.