BMW 5-Serie: E34 Onstabiliteit in de voorwielen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500cc

HI,

Ik heb een 525tds waar de voorwielen trillen. ik heb er 17" M5 ( E39 ) velgen op en ik heb ze uitgebalanceerd maar deze trillen nog steeds.. met nieuwe banden trilt trilt hij nog uitlijnen hoeft ook niet werd mij vertelt.. en ik heb geen gescheurde veren of kapote schop brekers .. Ik weet niet wat dit is dit is me 3e E34 en ze hebben het allemaal ik word er niet goed van kan iemand mij vertellen wat dit is of wat de oorzaken kan zijn... Is dit een E34 KWAAL !!?? ..

Met Vriendelijke Groet,
Dex

Nordschleifer

Geplaatst door Nordschleifer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nic8069 (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij zijn jouw velgen het probleem. Probeer het eens met gewone stalen velgen te monteren.

renbmw (0) PRO, 16 jaar geleden

Je moet eens kijken naar de gummi lagers in de steekassen als je scheuren ziet zal de olie die er inzit verdwenen zijn.
En kan hij gaan trillen rond de 80 km/h en wordt iets erger als hij tijdje rijdt.
Groeten

Nordschleifer (0), 16 jaar geleden

ik heb gehoord dat het waarschijnlijk ook me banden zelf kan zijn omdat ik B merk banden heb en dat de draagvlak van die banden geen 1550 KG goed kunnen verdragen.. ze zijn ook schuinafgesleten sommigen ( van mij vorige e34) Maar wat denken jullie??? die man die mij dat vertelde raden mij Bridgestone,Pirelli,Continental en Dunlop aan ..

Nordschleifer (0), 16 jaar geleden

Hi ik heb nieuwe banden op mijn velgen laten steken en wederom weer uitgelijnd.. en nu trillen ze minder maar nog steeds te veel om fatsoenlijk en constant 95 tot 110 te rijden.
Ik denk niet dat mijn velgen de probleem is andere 15" velgen trillen ook en op hetzelfde punt , gummilagers zijn ook gewoon OKE .. echt een raadsel .. ??

MVG,

EdNl (0), 16 jaar geleden

Ik had het probleem ook bij mijn 525i 24v uit 1990. Ik had het probleem ook vooral bij 80-110 km/u als ik het goed herinner. Wielen balanceren had ook bij mij geen nut.

Ik heb bij Offenga Special Car Parts in Friesland twee nieuwe control arms laten monteren en toen reed hij weer perfect. Laatst nog 230 km/u gereden in Duitsland en dat ging perfect. Nu geniet ik weer echt van mijn E34, superfijne auto's!

m50b25tu (0), 16 jaar geleden

hey Dex,

Je spreekt over M5 E39 velgen. Ben je je ervan bewust dat de E34 en E39 niet de gelijke wielnaven hebben? ik geloof dat de E34 een diameter heeft van 72,5mm en de E39 een diameter van 74mm. Dus als jij E39 velgen op een E34 plaatst de velgen slechts gecentreerd worden op de wielbouten. De wielen zullen dus nooit goed op de naven gemonteerd kunnen worden. Dit wil je uiteraard niet. Ik had hetzelfde en heb centreerringen geplaatst en klaar = klara. Kosten +/- 30 euro.

Misschien heb je dit al, annuleer dan mijn bijdrage, Succes,Duncan

Nordschleifer (0), 14 jaar geleden

Trillen kwam van spelling in het stuurhuis.. ik heb het met een inbus bijgesteld. (aan de bovenkant van het stuurhuis kan je dit bij stellen)

Groetjes
N

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback. Beter laat dan nooit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.