BMW 3-Serie: E36 316i start opeens niet meer

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: M40

Kan iemand mij alsjeblieft helpen, ik stond zaterdag in de file en opeens hield mijn BMW ermee op en sindsdien wil hij niet meer starten! Dme is nog goed heb er zelfs nog een nieuwe (2dehands) ingegooid maar ook deze werkt niet! Bobine is nog goed die zit er ook net nieuw in tevens ook de verdeelkap is net nieuw! Brandstofpomp draait ook nog goed! Startmotor is ook nog prima! Het lijkt er meer op dat de motor niet genoeg stroom krijgt om te starten. Wie o wie kan mij helpen met wat het probleem kan zijn?? Ik zelf weet me geen raad meer

Gregoss

Geplaatst door Gregoss (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Als de startmotor niet wil ronddraaien maar wel een klik hoort kan de accu kapot zijn. Je geeft te weinig info over wat er precies te zien is op het dashboard en wat je verder hoort tijdens het bedienen van de sleutel.

Gregoss (0), 9 jaar geleden

Het dashboard doet het zoals altijd, zodra ik de sleutel draai springen alle lampjes en meters aan zoals altijd, de accu heb ik getest in een andere BMW en die is nog prima, startmotor draait ook gewoon goed rond. De motor draait ook wel bij het starten hij wil alleen niet aanslaan

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Ow dus geen ontsteking. Twee dingen: brandstof en een vonk heb je nodig. Kijk of er brandstof is als de startmotor draait. Zo ja dan is er geen vonk.
Check dan de bobine. Uitlezen is wat makkelijker INPA+snoertje heb je al op ebay voor 25€ e36 1992 heeft nog geen ingewikkelde wegrijbeveiliging dat is een +.

Gregoss (0), 9 jaar geleden

Oké dankjewel morgen ga ik kijken of er benzine is als men startmotor draait. Men bobine is zowiezo nog goed die heb ik getest en ik kreeg der een flinke opdonder van! Ik hou je op de hoogte en bedankt voor de tips!

Gregoss (0), 9 jaar geleden

Goedemorgen! Ja ik heb gewoon benzine als de startmotor draait, ik heb ook alle relais en zekeringen nogmaals gecheckt en zien er ook goed uit! Het begint mij meer op een draadbreuk ergens te lijken.

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

En heb je een vonk op de bougies? Eentje losdraaien en kijken terwijl een ander de startmotor laat draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.