BMW 3-Serie: [e36] BMW 316i compact - Automatische stelling in de trommel rem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Beste BMW rijders en auto kenners,

Afgelopen week hoorde ik een raar geluid in de trommelrem achter.
Eventjes de banden gedemonteerd en vonden we een losse veer en een compleet verbogen metalen plaatje..
Vreemd?!? maar we konden niet herleiden waar deze vandaan kwam.
Dus heb ik toch maar even de anderekant gedemonteerd en kwam ik tot de conclusie dat hier het zelfde los in de trommel rond zwierf!!
Aan de ene kant heeft het plaatje een groef in de remblok geslepen doordat het klem is komen de zetten en aan de andere kant heeft het ervoor gezorgd dat de trommel constant blokkeerde dus een vijlsel in de trommel waar je "U" tegen kunt zeggen.

In de garage waar ik de auto een goede maand geleden gekocht heb zeggen ze dat dit wel eens vaker bij bmw wil voorkomen, maar ik heb er zo mijn twijfels over.
Iemand hier ook ervaring mee of zal dit gewoon een montage fout van de garage zijn geweest?!?

alvast bedankt,

Dave

dave316

Geplaatst door dave316 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rickety (0), 16 jaar geleden

hey dave,ik heb ze er bij mij ook eruit gehaalt,die dingen zaten behoorlijk in de weg,net op het terugstelwieltje, maar nu ik jou probleem zie ben ik blij dat ik ze eruitgehaalt heb gr rich

arjan593 (0), 16 jaar geleden

die plaatjes zorgen toch dat je remmen automatisch stellen en niet terug stellen of zit ik nou verkeerd? lijkt mij dan niet handig om deze te verwijderen!

dave316 (0), 16 jaar geleden

[quote=arjan593]die plaatjes zorgen toch dat je remmen automatisch stellen en niet terug stellen of zit ik nou verkeerd? lijkt mij dan niet handig om deze te verwijderen![/quote]
nee zeker helemaal eens, maar ik hoorde een raar geluid tijdens het remmen
Toen haalde ik en mijn oom de achter banden eraf en kwamen we tot de conclusie dat het plaatje en het veertje gewoon los er in / tussen bengelde.

Het plaatje was helemaal gammel van tussen het rem blokje en de trommel schuren kortom ik koos er niet voor om ze eruit te halen.
wat ik me wel afvraag is dit nu een koste plaatje voor mij of voor de garage waar ik hem gekocht heb daar hebben ze alles gecontroleerd een grote beurd en alles gesmeerd (dat was af te lijden van het koper vet wat nog super nieuwtjes ertussen zat.
in de garage zeiden ze "ahh dat gebeurd vaker met bmw" maar goed zou ik ook zeggen als ik de koste niet zou willen dekken :)

arjan593 (0), 16 jaar geleden

wat zal zo n plaatje nu kosten dan, als ze beetje schappelijk zijn dan vergoeden ze dat.

dave316 (0), 16 jaar geleden

Nou ik had vanmorgen bericht....

[quote=Autograge]Beste Dave,

De totale kosten voor de achterremmen bedragen 202,31 incl. BTW. Voor een afspraak te maken kan je telefonisch contact opnemen..[/quote]
Weet niet of dit met of zonder remblokken is, maar ik neem aan met..

/Update

Dit is voor alles bij elkaar...maar er is geen spraken van vergoeding door de garage zelf... :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.