BMW 3-Serie: E46 318i Touring raakt aan de kook.

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Wie kan mij helpen,ik heb heir een 318i en het volgende is er gebeurd,klant rijdt auto raakt overhit,rijdt net zolang door dat hij ophoudt.vervolgens kom ik er bij vulreservoir bij radiatuer opengescheurt.nieuwe erop weer aan de kook,waterpomp gecontroleerd was goed.termostaat gecontroleerd was stuk.nieuwe erop. motor raakt vandaag weer aan de kook naar 10 minuten stationair draaien.terwijl de koelslang vanaf de radiateur naar de thermostaat nog koud is en hij circuleert goed.Zijn deze auto,s moeilijk te ontluchten of is de kop lek?

jeen5243

Geplaatst door jeen5243 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou jeen, als ik het zo hoor ben ik bang dat je het koppie even moet lichten, ik denk dat ie zijn baasje niet overleefd heeft!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ga er inderdaad maar vanuit dat minimaal de koppaking kapot is!denk dat je dan nog van geluk mag spreken als dit het enige is..dus als ik het goed begrijp heeft de klant gewoon door blijven rijden toen de temperatuur in het rood stond ?als hij heel even aan het 'kookpunt' was gekomen was dat misschien nog niet zo'n hele grote ramp geweest maar ermee door rijden is niet al te fantastisch..

ben benieuwd

succes ermee

jeen5243 (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag het oude thermostaat huis er even voor geschroeft zonder thermostaat.zodat hij altijd goed circuleert.toen hij 5 minuutjes liep.kookte hij al weer en waren de slangen keihard.Dus ik denk dat ik de kop er vanavond maar afpak of iemand moet nog andere suggesties hebben.

gr jeen

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

dat is een slim baasje geweest.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

inderdaad jeen,

ze zeggen dat bij een 6 cilinder de druk op de slangen normaal is,tussen de 1 en 2 bar maar ga er maar vanuit dat het voor 99% de pakking is.

succes ermee

jeen5243 (0), 18 jaar geleden

ik heb de kop eraf een cilinder is helemaal schoon dus ik weet wel genoeg,staan de aan haal momenten ook ergens op het net?

Gr Jeen en bedankt he

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Jeen,

hoe bedoel je helemaal schoon ?wat is er te zien nu je de kop gedemonteerd hebt ?

Succes ermee..

Stefan

jeen5243 (0), 18 jaar geleden

De beide beide buitenste cilinders zijn mooi zwart bruinig van de verbranding,maar de beide middelsten zijn helemaal schoon omdat daar water op de zuigers is gekomen,ik heb de kop al weggebracht te vlakken was 0.75 mm krom

gr jeen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.