BMW 7-Serie: een 'hik' in de aandrijving of motor na een lange rit.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Mijn BMW 730 D E65 2006 geeft na een lange rit van enige tientallen kilometers over de snelweg ineens en 'hik' in de aandrijving of in de motor. Het is minimaal en iemand die de auto niet kent merkt het meestal niet eens op. Het is dan net of voor een fractie van een seconde alle brandstof of electra van de auto wegvalt. Het gebeurd na een tijd lang op een vaste snelheid te hebben gereden en dan bijvoorbeeld af te zakken naar een lagere snelheid. Het gebeurd dan soms meerdere keren achter elkaar en soms helemaal niet. Bij een stadsrit merk je het niet.
De auto is door een BMW specialist en een dieselservice bedrijf onderzocht en daarbij is niets gevonden.
De software is geupdate en opnieuw erop gezet.
Alle filters zijn vervangen, zelfs automaatbakolie en filter zijn vervangen.
De boordcomputer geeft geen foutcodes.
En toch zit het mij niet lekker. Ik hoop dat iemand mij nog een goed advies kan geven zodat ik weer zorgeloos kan rijden.

Henk Holtland

Geplaatst door Henk Holtland (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

nehro (0), 10 jaar geleden

Heb je ook het brandstoffilter vervangen onder je karretje.Ik heb zelf vergelijkbare probleem gehad en hiermee opgelost.
Gr, Nehro

Henk Holtland (0), 10 jaar geleden

Ja, ook het brandstoffilter heb ik vervangen. Dat gaf dus geen verndering. Ik heb intussen al weer een paar duizend kilometer afgelegd en ik kan niet zeggen dat het veel erger wordt, maar het is er elke keer wel weer!
Als het echt een storing in de bradstof is, bijvoorbeeld luchtbellen of verstopping, dan zou decomputer dat toch als een storing zien en het ook aangeven en opslaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.