BMW 3-Serie: electrice ramen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20

hoi,heb weer wat heb dus electrice ramen en wil een raam dicht doen ,krijg een klap te horen en zag gelijk dat het raam scheef zit,ik dus het paneel los gemaakt en nu blijkt dat het raam zelf uit de houder is gekomen,en aan de andere arm is het witte blokje gebroken die in de gelijder zit nu krijg ik het raam niet meer vast in de begelijder want het raan klemt er niet meer in,kan ik nu een nieuwe begelijder halen of een onderdeel ervan en zo wit blokje die in de gelijder zit,of weet iemand iets anders.is nu wel warm als je de ramen dicht moet laten.

travis

Geplaatst door travis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Johan,

Het witte blokje kun je los kopen bij de dealer..Als het goed is zit deze geborgt met een klem, zit deze er wel nog op en is hij niet onderin de deur gevallen ? Zonder die klem blijft hij ook niet zitten.

De witte ( geleide ) blokjes gaan wel vaker kapot, scheuren / breken af of zijn gewoon versleten..

Vernieuw de blokjes gelijk alle 2, als je dan toch bij de dealer bent, neem dan ook van van die plastic nokjes mee die het deurpaneel vast houden, meestal sneuvelen er ook een paar als je hem demonteerd.

Succes..

travis (0), 13 jaar geleden

hoi stefan ,bedankt ik weet wat je bedoelt hoor,maar het raam zelf zit ook in zo metalen steun waar het raam in rust daar is het raam uit gekomen hoe kan ik die nu het beste terug erin doen,als ik heb erin druk komt hij ook weer los hij klemt erniet meer in ,dus de begelijder waar die witte blokjes in gaan om het raam te begelijden naar boven en naar beneden.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Johan,

Bedoel je het raam terug plaatsen in de geleiders links en rechts of bedoel je het witte blokje dat niet meer blijft zitten in de houder ?

Voor het raam weer goed te krijgen moet je hem even kantelen en zo weer in de geleiders schuiven,

travis (0), 13 jaar geleden

hoi ,ja ik bedoel dus het raam zelf ,dat is dus uit die gelijder gegaan aan een kant en die krijg ik wel terug geplaats maar blijft dan niet zitten dus als ik het raam weer open wil doen blijft het raam zitten maar het mechanisme zakt wel dus zou ik het raam er weer in moeten lijmen of zo met iets.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als je het raam weer erin hebt zitten, en in de geleider zit, blijft hij normaal gesproken ook zitten, maar nu je een plastic blokje kapot hebt, kun je het raam even goed zetten en dan een balkje houd eronder zetten, dan is het raam dicht en valt niet meer omlaag, zolang je geen blokje hebt werkt het goed, anders word het lastig..

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,het gaat meer om het raam zelf dat er niet in de begelijder blijft zitten ,als ik het raam dus in de gelijder druk blijft hij niet zitten er zit in de begelijder een soort zwarte folie geplakt waar hij tussen zit en wat kit resten,maar met wat zou ik het raam weer vast kunnen kitten in de begelijder ,het raam heb ik nu wel dicht gekregen ,maar zodra ik hem nu open doen gaat het mechanisme wel naar beneden maar het raam aan 1 kant niet en dan gaat weer dat witte blokje kapot natuurlijk omdat daar weer teveel druk op komt .

Driver21 (0), 13 jaar geleden

uhm johan...als jou raam vast gekit zat dan is er zowiezo al een keer iemand bezig geweest want normaal is dat niet..
zoals stefan zegt kantel je raam en dan in je geleider zetten en klik hem dan in je witte blokjes...met borging! (stevig klikken zodat ie ook echt vast zit)
wat ook kan : is misschien die kogeltje (strip) op het raam losgelaten ?

travis (0), 13 jaar geleden

hoi ,het raam zelf gaat dus in die begelijder waar het witte blokje ingaat,en in die gelijder waar het glas in gaat daar zit zo rubberdoekje in zal ik maar zeggen ,dus daar zou ik heb heel goed in moeten duwen zodat het raam weer vast zit.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,heb pas vandaag wat aan kunnen doen ,druk op het werk he,heb de raammechanisme nagekeken en heb van die nieuwe blokje s gekocht en erin gedaan nu is het zo dat er bij een arm wel een klik hoorde toen ik hem in het glijblokje drukte en bij die andere arm niet dus denk ik dat die ene bol die aan die arm zit een beetje versleten is,want als ik de borgpen erover gedaan heb komt hij nog los,dus denk ik dat het beter is een ander raammechanisme te halen en erop te zetten ?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat ook vaak voorkomt is dat het mechanisme sneuvelt..

Achter de comp is het lastig te zien, maar zoals je het verteld, klopt er ergens iets niet, hij mag niet extreem onder spanning erin gedrukt worden..

Zijn de scharnier punten van het raam mechanisme nog recht en niet krom getrokken ?

Hoe deed het raam sluiten als hij bijna boven was ? Mooi recht of ging hij wat scheef ?

Koop meteen een nieuw mechanisme, de sloop exemplaren hebben ook al het nodige geleden en ze zitten origineel vast geklonken, dus je moet ze even uitboren..

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,het raam ging goed dicht met begelijding van mij dan want die kop van de arm bleef niet in het glijblokje zitten,normaal doe je de sluitring erop die dan in een gleufje gaat van de kop maar er zit geen gleufje meer aan het kopje dus sprong hij er iedere keer uit,heb een nieuwe besteld en is dinsdag binnen,maar wat bedoel je met uitboren? en hoe moet ik hem dan weer vast maken met een pompnagel?

Driver21 (0), 13 jaar geleden

mechanisme zit orgineel vast gepopt...die moet je uitboren stuk of 3/4 en dan de nieuwe mechanisme weer vast poppen of met boutjes/moertjes, zorg hoe dan ook dat hij echt goed vast komt te zitten anders zit je straks met een irritante rammel.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi ok,dus kan ik hem weer vast pompnagelen ik zal volgend weekend eens kijken of het lukt door de week heb ik geen tijd hiervoor.


maar het is nu wel zo dat die klem waar het raam in zit ook los is geweest van het raam zelf, hoe weet ik nu of hij wel op de goede plek terug doe aan het raam.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Welke klem johan ?

Heb je een foto ervan ?

Volgens mij had 1 punt een sleufgat waar je iets mee kan stellen..

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,sorry geen foto maar het is dat ding dat aan je raam vast zit aan de onderkant ,daar waar dat witte blokje in gaat.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij zit in die beugel een soort rubber en die zit tussen het raam geklemt..

Zie je niet meer hoe hij gezeten heeft a.h.v. een afdruk ?

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,die bedoel ik ,je kunt nog een beetje zien waar hij heeft gezeten maar kan ik die gewoon erop drukken?
en wat moet ik dan precies uitboren ,hij zit toch gewoon vast met schroeven die ik los moet maken.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ja hij moet er op die manier ook weer in gaan..

Als er al schroeven inzitten dan is het mechanisme al eens gerepareerd geworden, origineel zit het met klink nagels vast die je dan moet uit boren.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,ok als hij binnen is en ik ga er aan beginnen laat ik zeker iets weten zal wel dit weekend zijn als ik er aan ga beginnen .

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,ik heb even een foto gemaakt van mijn mechanisme in de deur,ik zie nu ook dat het genageld is op 4 punten die moet ik dus uitboren en dan nieuwe pompnagels erin doen als ik het goed begrijp.[img]http://i31.tinypic.com/2jfhf5y.jpg[/img]

Driver21 (0), 13 jaar geleden

ja dat is wel het beste nieuwe nagels..als je die niet hebt zou het ook met boutjes en moertjes kunnen vast zetten.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi allemaal,vanmorgen er aan begonnen en het raam doet het weer hoor ,het uitboren ging niet zomaar zeg,en heb alles gewoon weer met nagels vast gezet en het raam wer op zijn plaats gezet en hij gaat weer open en dicht.

mvg

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Mooi om te horen,

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.