BMW X5: enkele problemen met de x5

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0d

beste autoliefhebbers,

Sinds een tweetal weken heb ik mij een bmw X5 30.Da aangeschaft.
Deze is van 2007 en heeft 97000km op zijn teller staan.

Nu merk ik toch wel enkele probleempjes. Hoogstwaarschijnlijk nog in garantie, want ik kreeg 1 jaar garantie bij de garagist.
Toch wilde ik even jullie mening weten om een beter beeld te krijgen.

1. het schuifstukje van de zetel voor de benen aan de kant van de passagier werkt niet.
2. ik krijg heel vaak de melding dat de navigatie dvd niet leesbaar is. Ik haal de dvd er dan even uit en terug erin en dan lukt het terug voor een eindje, maar soms slaat hij na enkele minuten terug op dezelfde foutmelding.
3. als de auto een tweetal dagen stilstaat dan krijg ik de melding dat de batterij disconnected was. Zo moet ik telkens terug datum en uur instellen. Vrij vervelend natuurlijk.

Heeft iemand een idee wat een mogelijke oplossing zou zijn voor deze problemen?

bedankt alvast.

mathiasseynaeve

Geplaatst door mathiasseynaeve (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bertolucci (0), 12 jaar geleden

goedendag,

1 stelmotertje in stoel deffect(vaak los te vervangen) of schakellaar stoelbediening deffect(schakelcentrum stoel vervangen)

2 dvd loopwerkt van radio navigatie unit vervangen.

3 lekstroom ergens in de auto advies energie diagnose laten uitvoeren bij bmw dealer met opvragen van oorzaken van wekken van auto.
heeft de accu een zwarte behuizing?? of witte?? zwart is een agm gel accu met langerre levens duur omtrend vermogens verlies.
repareren van evt oorzaak en agm accu monteren, maar let op deze moet wel aangemeld worden middels bmw tester en indien nodig ook
het verschil in agm of normaal type accu.

Tevens is het raadzaam ten alle tijden eens per maand een rit van ong 100 km te rijden ivm alle toeters en bellen op uw auto zal anders tussen
tijds de accu nooit voldoende bij geladen worden en krijgt u de mededeling na evt nog maals een energie diagnose dat u een negatief rijders profiel heeft. succes en grt Berto

mathiasseynaeve (0), 12 jaar geleden

ondertussen is het probleem eindelijk opgelost. Het heeft toch enkele maanden op zich laten wachten.
Blijkbaar was er een achterlicht geoxideerd waardoor er een lichte kortsluiting zat.
Sinds vervanging geen problemen meer.

Nu, als ik een week korte afstanden doe (max. 5km) dan is de batterij ook wel zo goed als plat, maar blijkbaar is dit eigen aan dit type wagen.

Patje8412 (0) PRO, 12 jaar geleden

Er is tegenwoordig een melding bij bmw bekent, om de auto om te programmeren , waardoor de auto sneller in slaapt, waardoor je de accu minder snel leegtrekt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.