BMW 750 i L: Gaskleppen" Drive by wire" werken niet

Bouwjaar: 1991

Bij een BMW 750iL reageren de beide servomotoren van de L+R cylinderbanken niet op het gaspedaal. Bij het uit en aan doen van het contact doen beide gasklepmotoren heel even een volledige opening,daarna alleen heel weinig zodat het motortoerental niet boven de 2000 omw/min komt. Indien de stekker binnen van het gaspedaal bedieningsmotor wordt gedaan dan loopt de auto alleen nog stationair. Soms bij uit en aan doen van het contact doen soms alle twee de servomotoren of aan een kant. Wie weet of de bedieningservo binnen bij het gaspedaal niet de juiste signaal afgeeft en welke signalen er gemeten moeten worden? B.V.D.

info.0117

Geplaatst door info.0117 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alex218 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ga ff langs bij BMW; de gasklepsturing gaat via de DME. Vooraf kan je ooknog de betreffende draden van de aansturing 1 voor 1 op sluiting doormeten.

Wees ook zeker dat de auto niet eerder eens op LPG heeft gelopen!!

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

De oorzaak is het niet branden van de EML lamp welke de synchronisatie van de beide ECU's regelt. Deze EML lamp kreeg geen voeding door een defect aan de printplaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.