BMW 3-Serie: geen vermogen meer bij 4.5 toeren

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hallo,

Ik heb een probleem met m'n bmw 3 serie (e30) touring 1600 uit 1993, heb gaat om t volgende, bij 4000 toeren, begint de motor in te houden, t gekke is dat als ik de motor tot rust laat komen hij weer kan, dan laat ik heb weer zakken tot 3000 en kan hij weer.Soms als ik snel doorschakel doet het probleem zich ook voor, alleen dan veel eerder in de toeren. Hij rijdt dus op dit moment niet harder dan 135 kpu. Het lijkt dus wel of hij teveel of teweing brandstof krijgt. Heb al t een en ander gebrobeerd, bougies vervangen, brandstof filter vervangen, lucht massa meter vervangen ofwel eco pomp, zonder sensor op lmm gereden, allemaal zonder resultaat helaas.
Hoop op een oplossing.

alvast bedankt

coen25

Geplaatst door coen25 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Controleer eerst eens of er geen vacuum slang lekt of poreus is..ook even de slang van LMM naar gasklep op lekkage controleren..

Gr Stefan

320 (0), 14 jaar geleden

meet de compressie eens

coen25 (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Controleer eerst eens of er geen vacuum slang lekt of poreus is..ook even de slang van LMM naar gasklep op lekkage controleren..

Gr Stefan[/quote]
Slangen gecontroleerd, haalt niet uit... Nog andere ideeen?
hoor 't..

gr coen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

uit laten lezen dan..

Gr Stefan

bullmoose (0), 14 jaar geleden

Gezien het een E30 is zal het motorblok nog wel een M40 zijn, oftewel met distributieriem. Deze hebben nogal eens last van een versleten nokkenas waardoor de kleppen onvoldoende openen. Bij hogere toerentallen valt het vermogen dan weg. Kleppendeksel eraf halen en je weet het. Zijn gevisiesets voor en kop hoeft er niet af.

Gr.
Reinier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.