BMW 5-Serie: Harde slang en een beetje koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2005

Hallo

Ik heb een bmw 525tds aut uit97, laatst merkte ik dat de slang van de radiateur naar demotor te hard is en volgensmij is dat nietgoed, heb hemmeteenin de garage laten testen of de koppaking goedwas met behulp vloeistof behandeling, er was niks aan de hand, de temperatuur van de auto loopt ook niet op blijft keurig in het midden staan, alleen af en toe geeft de boardcomputer aan dat ik koelvloeistof moet bijvullen dit doet hij ongeveer om de 4 dagen een beetje bijvullen, wat ik ook merk is dat er op de koelvloeistofreservoir soms gedroogde vloeistof zie op het reservoir en langs de dop zelf. Wat kan het probleem zijn denken jullie toch dat er misschien een kleine scheur in de koppakking zit???

Er zit al een nieuwe radiateur in en heb helemaal geen probleem met oplopende temperaturen, maar dat de slang keihard is is niet normaal zeggen ze.

Zou hetook kunnen dat ik een versleten dop heb voor de koelvloeistof?? of heeft dit helemaal niks te maken met het feit dat de slang keihard word. er zit blijkbaar heel veelspanning en druk op de slang. het enige wat ik nog weet is dat mijn koelventilator van de airco stuk is, maar dat heeft er niks mee te maken zeggen ze, wie o wie kan mij advies geven wat kan het zijn???

Dop van de koelvoeistof, waterpomp, koppaking ik weet het niet

Please help mee

Gr Gino

Cibin

Geplaatst door Cibin (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

mischien cilinderkop gescheurd, al veel meegemaakt.
koppakking gescheurd.

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd,waarschijnlijk kop gescheurd,gaatje in de dop boren brengt tijdelijke verlichting..

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dop vervangen ius natuurlijk niet de moeite of de kosten.. gewoon doen dus. Werkt het dan nog niet dan toch de dealer eens het koelsysteem onder druk laten zetten om te kijken of en dan nog waar hij zou lekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.