BMW BMW E34: dashboard probleem

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Ik heb een vraag met betrekking tot mijn dashboard. Namelijk het volgende... Er zijn problemen met de tellers... de toerenteller doet het eigenlijk nooit meer en de snelheidsmeter springt soms terug. soms gaat de toerenteller in eens werken en gaat het lampje van "expection" weer aan. Maar de volgende keer als ik de motor start doen ze het weer niet. Waar kan dit aan liggen. Heb een BMW 518i uit 1990. ( is het trouwens mogelijk om een cockpit uit een bmw 518i uit 1995 erin te plaatsen met digitale tellers? Heb nu nog een analoge KM teller.

markbmw

Geplaatst door markbmw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij heeft die van jou ook eeen elektronische teller hoor. EDIT; nagezocht en inderdaad elektronisch!!

Kort en goed; instrumentenpaneel is waarschijnlijk stuk. Probeer eens een andere! Eventueel je snelheidsmeter overzetten voor de KM stand. evt kan je bij van Essen D parts kijken wat die voor je heeft liggen

markbmw (0), 18 jaar geleden

is die echt electronisch? heb namelijk gewone oude tellers erin zitten.en niet zoals de duurdere E34 versies een display met cijfers. maar bedankt voor je snelle reactie!

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

vanaf de e30 zijn ze al elektronisch. Maar ik heb de BMW werplaats en magazijn gids op mijn PC en gekeken op E34 M40 en daar kan je een snelheidssensor op het differentieel voor bestellen. Dus elektronisch. Maar als je't zeker weten wil; laatste 7 cijfers van je chassissnr en ik kijk het na

Heb er zelf nog in gelest :-)

markbmw (0), 18 jaar geleden

BA05839 dat zijn de laatste cijfers van mijn chassisnr :)
of 93255839

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is elektronisch! Achterop je differentiëel zal je aan de bovenzijde een sensor met een stekker eraan zien. Da's van je snelheidsmeter.

Kort en goed; probeer eens een ander instrumentenpaneel en laat evt ook je laadsysteem checken!

jakke53 (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk pilletjes kapot van inspection module. heb je hem laatst nog gereset? dit kan je doen door in je diagnose stekker nr. 7 te zoeken en te verbinden via een teslampje op massa. ;-)

jakke53 (0), 18 jaar geleden

kontakt anzetten en paar seconde wachten to groene lichtjes aangaan

BMW320D (0), 18 jaar geleden

kan het geen defect in en printplaat zijn?!

jakke53 (0), 18 jaar geleden

mogelijk dat printplaat opgesmoord is. gewoon ander halen oop auto afbraak.

markbmw (0), 18 jaar geleden

Ja zou allemaal kunnen hoor... maar af en toe als ik de motor start of tijdens het rijden gaat alles in een keer aan... dat kan 10 seconden duren. of welleens een halve week. maar daarna valt ie weer weg. ik ga deze week proberen het instrumentenpaneel eruit te halen en stekkers harder aandrukken en schoonmaken... blijft een vaag probleem. ( ik zal m ook even weer resetten Jakke 53 ;) )

nog bedankt voor jullie reacties :) iemand nog meer ideeen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.