BMW 3-Serie: "hellingproef" moeilijk bij lage toerentallen (motor slaat soms

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318D

Sinds 2 maanden in het bezit van de 318D touring met N47 motor. Tijdens mijn vakantie in Italie moest ik af en toe een helling omhoog nemen die ik alleen met handrem (ivm andere bestuurders voor me) kon nemen (de zgn hellingproef).

Het lukte me niet om die te nemen zonder afslag van de motor alleen door een vrij hoog toerental (200rpm) te laten draaien en tegelijkertijd de handrem los en de koppeling op te laten komen. Bij lager toerentallen sloeg ie af. Verder rijdt de auto op de snelwegen prima en merk ik niet veel tijdens koppelen.

KM stand is 136000km.

Heb ik een probleem met mijn koppeling en zoja wat is het? De auto is aangeschaft bij een universeel autobedrijf met 6mnd Bovag garantie. Was voorheen "in de Lease" en volledig dealer onderhouden.

Wat is nu wijsheid? Eerst naar de BMW dealer om het probleem te laten bevestigen? Ik wil nl voorkomen dat de verkoper (die ik tot nu toe prima vertrouw) gaat zeggen dat er helemaal geen probleem is.

Graag advies hoe verder.

Bedankt

Rob (Oerkie)

oerkie

Geplaatst door oerkie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1810) PRO, 10 jaar geleden

Ligt eraan hoe stijl de helling is maar 2000 toeren kan maarzo nodig zijn om omhoog tekomen.

oerkie (0), 9 jaar geleden

beter laat dan nooit, de handrem stond erg kritisch afgesteld. Dit is inmiddels verhoplen en nu gaat de hellingproef beter.

oerkie (0), 6 jaar geleden

beter laat dan nooit, de handrem stond erg kritisch afgesteld. Dit is inmiddels verhoplen en nu gaat de hellingproef beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.