BMW e39(5 serie): Hoe haal je de radio eruit

Bouwjaar: 1998

Beste mensen,

We zijn even bezig geweest maar het lukt ons niet om de originele radio van een bmw 525 uit 1998 eruit te halen.

Wie weet hoe dat moet, alvast bedankt

Geplaatst door

karim6139 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het ligt er volgens mij wel een beetje aan welke radio je hebt. Probeer het volgende. Wip de volume(draai-)knop eraf. Daaronder/achter zie je - onder het ijzeren binnenwerk - een klein gaatje. Een kleine torx gebruiken (dus bij voorkeur geen schroevendraaier!). Een kleine, halve draai is voldoende om de radio te ontgrendelen. Deze zal er eigenlijk vanzelf al uit kunnen komen! Wees voorzichtig, want het is volgens mij wel een vrij teer systeem. Nadat de radio is ontgrendeld is het een kwestie van een enkele stekker losmaken en je bent klaar.

Alex215 0

20 jaar

Het ligt er idd aan welke radio je hebt. Als het een radio met navigatie is, dan moet je aan beide kanten van de radio de (houten) sierstrips van het dashboard verwijderen. deze kan je er gewoon uit trekken. Dan de twee kruiskop schroefjes aan de zijkant er uit schroeven. Hierna de twee veerbelaste schuifjes omhoog trekken (het front van de radio kan er nu af) dan de 2 torxen boven in beide hoeken en de torx onderaan in het midden losschroeven. Als het goed is kan nu het hele spul eruit.
succes!

picasso 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.