BMW 530D Touring aut.: Stotende bak

Bouwjaar: 1999

Ik heb een (klein) probleem met mijn automaat. Ik vindt hem af en toe behoorlijk stoten. De auto zit nog in de garantie, maar BMW Nederland is van mening dat er niets aan de hand. Uitlezen levert niets bijzonders op en de laatste versie van de software is geïnstalleerd.

Het probleem doet zich vooral voor bij inschakelen van de achteruit, maar gister vond ik hem ook behoorlijk ruw schakelen na een lange, stevig gereden rit.

De olie, niveau en filters zijn gecontroleerd. Ik heb overigens wel het idee dat het probleem langzaam erger wordt.

Groet,

Johnny

Johnny5752

Geplaatst door Johnny5752 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

svaleras (100), 19 jaar geleden

hoeveel kilometer heeft de auto gelopen? wel eens olie en/of filter gewisseld?

Johnny5752 (0), 19 jaar geleden

Hij heeft nu 140.000 gelopen, maar het probleem deed zich al voor van het moment dat ik hem kocht met 100.000.

bmwitjes (0), 19 jaar geleden

Dit is de kreet die je hier altijd krijgt olie en filter
Maar volgens mij heeft dat nog weinig mensen geholpen

Een andere bak is de optie
Kwaal van BMW

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe hebben ze dan het bakfilter gecontroleerd? als ze het filter bekeken hebben zit er ook nieuwe olie in want de carterpan van de bak moet er onder weg om bij het filter te kunnen.
stonden er trouwens storingen in het automaatbak-geheugen dan?
ben weleens nieuwsgierig welke storingen er eventueel in stonden.

Johnny5752 (0), 19 jaar geleden

Hoe ze het bakfilter hebben gecontroleerd weet ik niet. Storingen stonden overigens niet in het geheugen, maar dat zegt feitelijk helemaal niets. Ik werk veel met ICT, maar bij auto's heb ik er steeds minder vertrouwen in. Een bak van een Mercedes echt kapot, reparatie van ¤ 4000,= of meer, maar het storingsgeheugen geeft niets aan. Iedereen voelde hem slippen, hij sprong regelmatig in het noodprogramma (alleen in 3 i.p.v. 2) maar volgens de computer functioneerde de bak prima. Daarom ben ik waarschijnlijk ook extra voorzichtig met dit soort dingen.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe een mercedes werkt met diagnose-apperatuur weet ik niet, maar bij BMW zijn ze gelukkig erg ver en je kunt er veel storingen mee opsporen maar helaas niet de mechanische, ik zou de olie en filter laten vervangen, ook omdat jij zegt dat het na een lange rit ook voorkomt, dit kan komen doordat de olie echt superdun is geworden door de warmte.
dat ronny beweerd dat er maar weinig mensen geholpen zijn door het vervangen van olie en filter wil ik meteen maar even bestrijden, ik heb meermalen zelf meegemaakt dat een oplossing geboden heeft en dit is in bijna alle gevallen het eerste waar men mee zal beginnen omdat dit tig keer goedkoper is dan een complete bak.

Johnny5752 (0), 19 jaar geleden

Doe mij maar een complete bak, hij zit nog in de garantie nu :) Maar volgende week gaan ze olie en filter vervangen als dat nog niet gebeurd is (moet-ie even in het systeem nakijken, dus weet ik nog niet) Ik hou jullie wel op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.