BMW 3-Serie: hoog brandstofverbruik en minder trekkracht

Bouwjaar: 1998

Sinds een aantal maanden kampen we met een probleem waarbij de motor erg brommerigen onregelmatig is gaan lopen. Daarbij viel op de wanneer je doortrekt in de toeren dit te horen was op de speakers. Als je het toerental liet terugzakken was het storen op de speakers ook weg. Stationair is er geen storing te horen. De trekkracht bij de lagere toeren is sterk afgenomen en het brandstofverbruik was 1:12,8 en is sinds de stroring 1:9,6. De motor heeft ook moeite met zijn stationair toerental. Als je bij een bocht komt en je moet terug naar de 2e versnelling en de staat bijna stil, dan zakt het toerental onderuit waarbij je denkt hij slaat zo af. Dit gebeurd ook als je na een stuk rijden de auto even later weer start en je rijdt weg vanaf b.v een parkeerplaats en je daarna de weg oprijden, en je staat dan weer even te wachten voordat je de weg kunt oprijden, dan zakt het toerental van de motor een aantal keren achter alkaar in, waarna hij weer het juiste toerental vindt.
In de garage zijn de vacuümslangen vervangen omdat die week waren geworden. Zo week dat de slang werd dichtgezogen bij gas geven en de labdasensor is vervangen omdat daar een storingsmelding van kwam. Door de elektronica van de auto wordt verder geen foutmelding gegeven. In de garage zegt men diverse onderdelen te hebben verwisseld zonder resultaat, maar eigenlijk is men van mening dat de motor goed loopt. Een verklaring heeft men niet ondanks dat men al 25 jaar alleen maar BMW vwrkoopt.
Wie weet raad?

toorn

Geplaatst door toorn (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel6952 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat is het voor type motor?? als het een 4 cilinder m43 is, kan het goed zijn dat je carterontluchting defect is, kun je controleren dmv je olievuldop te verwijderen bij lopende motor, hij mag dan niet sterk vacuum zuigen.
dat hoor je bij het openen van de olievuldop.
terug vallen in toeren is dan heel normaal, succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.