BMW 1-serie 2010: Huilerig geluid, jankende bmw 118i

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N43b20, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 140

Dag mensen,

Onlangs een zeer nette bmw 118i van 2010 gekocht, met 110.000 km op de teller inmiddels zo'n 3 maand in ons bezit en telkens valt mij het gierende/huilerig geluid op, hoe harder ik rij hoe sterker het geluid.
Op zich is het momenteel nog niet echt irritant maar denk dat het wellicht erger gaat worden in de toekomst door slijtage.
Ik heb het geluid inmiddels bij meerdere bmw's gehoord als ze langsrijden, het lijkt dus een specifiek bmw probleem.
Het geluid is hoorbaar vanaf ongeveer 40km/h, het staat los van het motor toerental dus moet het in de aandrijflijn zitten. Bij slingeren of sterke bochten veranderd er niets aan dit constante geluid, een wiellager sluit ik daarom uit.
Een verdachte vond ik eerst de differentieel, maar hoor geen verschil of overgang als ik de auto ontkoppel, overgang van trekkende motor naar aangedreven motor.
Ook bij remmen geen verschil dus sluit ook aanlopende remblokken oid uit.
Olie lekkage heb ik niet kunnen constateren bij de versnellingsbak of differentieel, er zou dus voldoende moeten opzitten.
Voor mij blijft er eigenlijk één verdachte over en dat is het tussenlager van de aandrijfas.
Hoe denken jullie hierover?

Bedankt alvast voor het meedenken.

Jarno

Jarno250

Geplaatst door Jarno250 , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

vercammen PRO, 3 maanden geleden

Het is toch niet de overbrenging op de achteras ?
Dat gebeurd veel ! kost zo een 200 euro revisie

    Hartelijk dank voor uw reactie, ik neem aan dat u de overbrenging aandrijfas op het differentieel bedoelt? Het is zeker een verdachte. Maar verwachtte wel een overganggeluid te horen als je juist gas geef of loslaat. Er zit nog bovag garantie op dus zal het nog eens voorleggen. Dank, Mvg jarno - Jarno250, 3 maanden geleden

vercammen PRO, 3 maanden geleden

Graag gedaan ! Klopt, differentieel . Is wel ongeveer 2000 :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.