BMW 3-Serie: Inhouden moter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d

Af en toe houdt de moter van mijn 320d in (hij doet dit bij elke rit maar heel onregelmatig). Het gaat telkens om een fractie van een seconde maar wel lang genoeg om het goed te kunnen voelen. Hij doet dit zowel bij koude als warme moter, bij accelereren én bij constant rijden. Bij de BMW dealer zagen ze in het storingsgeheugen 255 dezelfde foutmeldingen (omschrijving weet ik niet). Ze hebben alle relais langsgelopen (?) maar geen vreemde dingen kunnen constateren. Na het wissen van de storingen hebben ze opnieuw een proefrit gemaakt, weer een uitlezing gedaan waarbij de storing niet meer was teruggekomen. Sindsdien heb ik het inhouden toch echt weer gevoeld in dezelfde mate als voorheen. Ik wil weer opnieuw terug naar de BMW dealer maar voor ik dat doe hoop ik dat iemand van jullie weet wat de oorzaak kan zijn zodat ik dit aan de dealer kan voorleggen.

Alvast bedankt.

rb9354

Geplaatst door rb9354 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugotje (0), 17 jaar geleden

kijk eens voor de zekerheid in je brandstoffilterhuis. je weet wel die kuip waar je je brandstoffilter in zet. let vooral op de bodem van dit reservoir, kijk of je daar wat ziet glimmen als het goed is mag er geen ijzer/koper of messingfijlsel in zitten. is dit wel het geval maak dit hele reservoir schoon en haar die troep van de bodem eruit. Vul het bij met normale diesel en een dopje injector reiniger van weyns. daarna nieuwe brandstof filter erin en karren met die hap. mocht dit het niet zijn dan moet je het gaan zoeken in een leiding die lek is of goed naar je katalysator luisteren of daar geen rammel in zit. ik hoop dat het de eerste is een kwestie van schoonmaken dus.

mark7275 (0), 17 jaar geleden

luchmassa meter is meestvoorkomende kwaal!
als je in de gelegenheid bent zou je hem eens moeten omruilen met een ander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.