BMW 3-Serie: Inhouden/smoren boven 2500 rpm

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Deze 318i touring start goed en loopt mooi stationair. zodra het toerental boven de 2500rpm komt gaat deze erg smoren en inhouden. Als het gas dan losgelaten wordt duurt het een tijdje voordat de motor weer normaal/goed loopt. Uitlaatgas stinkt erg naar onverbrande benzine. Maximum toerental is niet hoger dan 3000rpm.

De luchtmassameter is vervangen omdat de gemeten waardes niet goed waren maar dit had geen resultaat.
De nokkenassensor en krukassensor zijn goed (meetwaardes o.k.), Gasklep positiemeter is ook goed (meetwaardes o.k.), brandstofdruk gemeten, is 4 bar waar 3 bar is voorgeschreven????. Vacuumslangen gecontroleerd, zijn ook allemaal goed. Ontstekingsmodule doorgemeten, meetwaardes ook o.k.
Even zonder uitlaat geprobeert maar dan blijft het probleem ook nog hetzelfde dus die is ook niet verstopt. Slang tussen luchtmassameter en inlaatspruitstuk gerepareerd (was gescheurd).
Geeft geen storingscode bij uitlezen.

Wie kan mij helpen?

Supermenneke

Geplaatst door Supermenneke (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Supermenneke (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofdruk nogmaals gemeten en met een vacuumpomp afgeregeld op 3 bar, dit helpt ook niet. Nogmaals uitlaat losgenomen (na het repareren van de inlaatslang) nu komt de motor wel op toeren.

Conclusie: Uitlaat verstopt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.