BMW 5-Serie: Kachelventilator 530D

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9D

Hallo,

Ik heb een bmw 530D met climate control waarvan de kachelventilator niet gaat draaien. Heb de kachelweerstand al vervangen maar dit helpt niet. Ik kan ook niet gemakkelijk bij de stekker van de kachelmotor om deze te door te meten.
Is dit een bekend probleem bij een 5-serie? Is de kachelmotor gemakkelijk te vervangen of moet het hele dashboard eruit?
Graag wat tips.

Groeten Iman

I.Geerse

Geplaatst door I.Geerse (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

het kan ook je climatronic display zijn, heb ikzelf nl. meegemaakt, maar moetje ff proberen om met een andere om te wisselen.
Als het de kachelmotor is moet inderdaad het complete dashboard eruit.

Techneutchris (0), 17 jaar geleden

Je kan op, wat jij Ventilatormotor stuurmodule (jij noemt hem, en sommige dealers ook, kachelweerstand) meten met een voltmeter dat dunne draadje wat erop zit heeft de regelspanning op zich. Als je met je regeling heen en weer regeld moet deze spanning ook op en neer gaan. Verder heb je op deze plug + en - voeding en + en - naar de motor. Dit module heeft een regelversterker in zich helaas dichtgegoten kan je niets aan repareren.

I.Geerse (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.

Ik heb de ventilator stuurmodule/kachelweerstand al vervangen door een nieuwe dus dit kan het niet zijn. Alle andere functies van de climate control werken wel dus ik denk dat de regelmodule wel in orde is. Is er een mogelijkheid om de kachelmotor met een bmw tester aan te sturen? Of is er een plaats waar je aan de stekker van de kachelmotor kunt meten?

Groeten Iman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.