BMW 3-Serie: klapperen rechtsachter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds een weekje hoor ik rechtsachterin geklapper in de auto zodra ik over een bultje heen rij. Echter hoor ik het geklapper niet bij elke bult in de weg.

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn, wat de eventuele kosten van een reparatie zijn? Is het schadelijk als ik hiermee een tijdje doorrij of moet dit zo snel mogelijk verholpen worden?

Alvast bedankt voor de reacties!

Mvgr,
Boy

zx6r

Geplaatst door zx6r (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hallo Boy

heb je geen kapotte schokbreker die dat geklapper veroorzaakt ?

wat de kosten zijn en of het schadelijk is,is moeilijk te zeggen zo,omdat we de preciese oorzaak nog niet weten.

Stefan

zx6r (0), 17 jaar geleden

[quote=stefan84]hallo Boy

heb je geen kapotte schokbreker die dat geklapper veroorzaakt ?

wat de kosten zijn en of het schadelijk is,is moeilijk te zeggen zo,omdat we de preciese oorzaak nog niet weten.

Stefan[/quote]
Hi Stefan,
bedankt voor je reactie, het zou inderdaad de schokbreker kunnen zijn, echter ben ik een leek op dit gebied en kan dit dus niet met 100% bevestigen. Is dit op de een of andere manier te controleren?

Mocht het de schokbreker zijn, wat zijn de kosten hier ongeveer van en is het schadelijk om hier nog even mee door te rijden?

Thanks,
Brian

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nou brian

een setje schokbrekers is helemaal niet meer zo duur,ligt ook een beetje aan het merk,maar zal ongeveer rond de € 100,- kosten.je kan eventueel een controleren of één van de schokbrekers geen lekkage vertoont,op duw de wagen een een paar keer naar beneden,zodat hij inveert,en probeer dat eens aan beide kanten,normaal zou je verschil moeten waarnemen.

dat het nu meteen erg schadelijk is wil ik ook weer niet zeggen maar echt lekker en confortabel rijden zal dat niet doen en je ook het ergste storen.

Stefan

marrewijk (0) PRO, 17 jaar geleden

bij de 3 serie gaan meestal de achterasrubbers kapot.

je kan er mee doorrijden maar je wiel staat vaak wel iets scheef waardoor ook je banden binnen de kortste keren weggesleten zijn.

laat het gewoon even door een garagebedrijf nakijken die kunnen je binnen 5 minuten een oplossing geven.

zx6r (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties mensen! ik laat er wel naar kijken door een garrage. Ik had begrepen dat als het de achteras rubbers zijn, het nog wel eens een kostbaar iets kon zijn. Weet iemand de kosten hiervan en van schokbrekers?

alvast bedankt
mvgr,
Brian

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

de kosten van die rubbers valt best mee alleen het werk, best veel werk. De rubbers ong. een tientje of 5 a 6 per stuk geloof ik.

Mussta (0), 17 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem, heb de asrubbers vervangen en ook de schokdempers, heb het geluid nog steeds, heb wel eens gehoord dat het de uitlaat kan zijn of de katalysator, heb gekeken voor de uitlaat zag er niet fris uit, maar of dit het probleem veroorzaakt weet ik eigenlijk niet omdat ik er nets aan heb gedaan

stefan84 (0), 17 jaar geleden

doet hij dat geklapper dan constant bij jou mike ?

als dit alleen met optrekken is en/of met achteruit rijden kan dat net zo goed de hardyschijf zijn..

Stefan

Mussta (0), 17 jaar geleden

Stefan

Nee bij het rijden over klinkers of hobbels

Transman (0), 17 jaar geleden

Ik heb het zelfde gehad met een e36 325i naar lang, lang, zoeken was het een stukje afgebroken veer onderin de veer-houder/schotel. Dat zich laat horen bij slecht wegdek

spik3y (0), 16 jaar geleden

heb het zelfde zijn waarschijnlijk je draagarmrubbers inderdaad als het je veer is is het ook een metaaltik(meestal) dit klinkt alsof je schoenmoeder in de kofferbak ligt wel ff controleren dus hahaha.
Is duur geintje inderdaad reken bij een dealer op ongeveer 350 euro

Lowbmwdriver (0), 16 jaar geleden

ik heb dit probleem ook nog gehad
bleek er een lipje van de achterste remblok afgekraakt te zijn waardoor die los lag en lmawaai maakte vanzodra je een putje of zo paste


grtz

sexy-lexy10 (0), 16 jaar geleden

hoi
ik heb dat geklapper ook lijkt recht achter vandaan te komen het lijk net als er wat los in kofferbak ligt (wat niet zo is) maar ik heb het meer bij snelle bochten of rontondes waar kan het aan liggen?
gr alex

cayman (0), 16 jaar geleden

GEWOON DRAAGARM RUBBERS ACHTER VERVANGEN, is echt niet zo duur.
dat is het geklapper op klinkerwegen, spreek echt uit ervaring.

vegito (0), 16 jaar geleden

Draagarm rubbers van achter zijn versleten!. Inderdaad rubbers zelf kosten niks maar het is een pers rubber dus pas op bij garages die de rubber erin slaan. Het moet geperst worden aangezien dat er in die rubbers olie bevindt. Ik repareer die rubbers ook altijd heb zelf dan ook een pers ontwerp uitgevonden, binnen 5 min zitten de nieuwe rubbers erin. Ik zou je sterk aanraden om na deze reparatie je auto 4 punten laten uitlijnen.

PS probeer maar een Diff rubber E46 erin te persen :P dat is pas sweet werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.