BMW 5-Serie: Koelvloeistof verbruik? toe gestaan??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2ltr.

Goedendag,

Ik rijd een E60 520i en constateer koelvloeistof verbruik, nu wil ik graag vernemen van u of dit mag?
Ik heb al zo veel auto's gereden en weet niet beter dat dit een gesloten systeem is en daarom ook, hoe weinig lekkage c.q. verlies ook, een lekkage is een feit, nu ben ik zelf meer dan happy met mijn adresje in apeldoorn bij u vast en zeker bekend en die verteld mij dan ook daar het plus minus een klein litertje betreft op zo'n 16.000 km, dat dit tamelijk onschuldig is en hij waagt zich zelf aan de uitspraak dat dit zelfs geoorloofd is.
-
Nu zou ik graag de mening van u of een van u willen, nogmaals, ik weet/wist niet beter dan hoe gering ook, het mag niet.
-
Meer dan dank. c.uit ermelo.

bayern superlative

Geplaatst door bayern superlative (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 11 jaar geleden

Zou ik hem ook kennen ?
In principe is een koelsysteem een gesloten systeem.
Dus verlies is nagenoeg nul.
1 liter op 16.000 zegt mij niets , gaat om de tijd waarin je het kwijt bent.
Is het systeem al eens goed afgeperst ?

Hans4040 (305) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat die man uit Apeldoorn in de war is met de motorolie...
Koelvloeistof kan in principe nergens heen, tenzij er lekkage is.

bayern superlative (0), 11 jaar geleden

Bedankt, daar was ik dus ook al praktisch van overtuigd,een gesloten circuit en alles wat er verloren wordt, ongeacht de tussenliggende periode of het aantal kilometers duid op lekkage.
-
Dank voor de snelle re.en ja,wanneer je zelf uit Apeldoorn komt, mag een ieder er wel van uit gaan dat het adresje aan de de deventerstraatweg wel bekend is.
-
Hartelijk dank ook meneer Hans dat al na enige jaren toch steeds je naam weer op duikt als één van die gene die reageert!!

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Lekt het niet ergens weg.
Want een liter op 16.000km is natuurlijk niet veel,dus word het zoeken naar een speld in een hooiberg.

bayern superlative (0), 11 jaar geleden

Inderdaad Primera, dat moet het volgens mij zijn,de 16000 km zijn weliswaar in 1,5 jaar gereden maar dan nog,het is niet goed.
-
Zo langzamerhand heb ik ook een klein vermoeden en nu begint het gekeuvel want de een zegt en schrijft dat bepaalde onderdelen niet los verkrijgbaar zijn, de ander zegt;onzin!! Gewoon los te verkrijgen, zelf heb ik zo'n bruin vermoeden dat een slangetje c.q. Koppeling onder van het expansievat naar de radiator iets lekt, minimaal weliswaar maar toch, ik vind het vast,bedankt zoals iedere keer dat ik weer zo snel en behulpzaam uitleg krijg!!

kaleido 1 (1595) PRO, 11 jaar geleden

Zit het exspansievat bij jou naast de radiateur , dus er stijf tegenaan ? zoja , deze tankjes willen aan de achterkant nog wel eens langzaam gaan barsten .

bayern superlative (0), 11 jaar geleden

Ik denk te snappen wat je bedoelt,ik heb nog 2 e39ers en als ik daar een goed beeld van heb zitten die er wel zo tegen aan zoals jij omschrijft,nu bij deze e60 zit het tankje er duidelijk boven en er naast.
-
Ik hou het nauwlettend in de gaten maar meende een druppel vloeistof te zien verticaal onder het tankje op de afdekplaat bij een van de onderste slangen,maar dat kan natuurlijk ook afkomstig zijn van een hogere lokatie en slechts via de onderzijde verder naar beneden te vallen.
-
Ik weet ook niets, en ik speur nog wel eens wat af, of de e60 een bekend zwak plekje heeft waar meerdere exemplaren een koelvloeistof probleempje hebben,althans wat lekkage betreft.
-
Ik ben bang dat de kans zeer klein is maar misschien leest toch iemand dit bericht en weet meer.
-
(P.s.lekker belangrijk, maar wat een zalige wagen is de e60 zeg en zoals meerdere beweren;wanneer Chris bangle niet dit soort ontwerpen had gemaakt was BMW nu niet (positief) waar ze nu zijn!!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.