BMW 5-Serie: Kofferbak gaat niet open, niet handmatig en niet elektronisch

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: E39, V6, 2.5i

Hallo,

Gisteren voor het laatst kofferdeksel geopend, niks aan de hand. Nu hoor je tijdens het van afstand ontgrendelen een ratelend geluid en de kofferbak blijft dicht. Ook met de handmatige sleutel gaat ie niet open.
Aan het geluid kan ik al horen dat er iets niet klopt, alsof ie blijft proberen te openen en het lukt niet.. De portieren gaan wel gewoon open, en er is niks raars voorgevallen.
Ik heb op de achterbank een skiluik, kan ik van binnenuit kijken of er misschien iets geblokkeerd is in de vergrendeling?

Alvast bedankt, ik hoor t graag,
Groet
Esther

estherwagner1968

Geplaatst door estherwagner1968 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik weet niet of je door het skiluik heen de afdekplaat eraf krijgt, de electromagneet van de deuropener heeft een stangetje die het slot vrij geeft.
Probeer eens met draaiende motor dan is de spanning hoger en trekt de magneet wellicht wel goed aan.


Dit is de magneet, wordt ook wel actuator of solenoid genoemd.

estherwagner1968 (0), 8 jaar geleden

Hoi MJ,

Bedankt voor je reactie en tip. De kofferbak is inmiddels open, met de handmatige sleutel, moest wel een beetje 'hengelen'. Met de draaiende motor openen lukte niet.
We hebben de elektromagneet gedemonteerd om tenchecken en op dat palletje links op de foto zit wel erg veel speling. Misschien is t gezien de leeftijd gewoon versleten? Ik ga n nieuwe bestellen. Demonteren en weer terug zetten was overigens simpel.

Nogmaals bedankt, groetjes
Esther

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is de bak te openen. De plug ook even checken dat er geen oxide op de contacten zit. En evt. de handel waar het stangetje naartoe gaat ff smeren voor een soepele loop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.