BMW 3-Serie: koppaking misschien kapot...

Bouwjaar: 1987

Mijn E30 316 zonder i uit 1987 lekt sinds korte tijd erg veel olie. Ik ruik ook een vieze schroeilucht en de temperatuurmeter slaat snel op hol. Na een tijde begint de boel te roken van onderuit het motorblok. Mij is verteld dat m'n koppakking kapot kan zijn bij een olieleiding, maar ik heb geen witte drab op mijn vuldop of peilstok. Ook komen er geen witte pluimen uit de uitlaat. Het oliepeil en het koelvloeistofpeil zijn ook in orde. Zou het echt de koppakking zijn of kan het ook iets anders zijn? Ik ben bang dat de ergste nachtmerrie waarheid gaat worden, om m'n geweldige BMW'tje gedwongen op te moeten ruimen...

monsterbmwdriver

Geplaatst door monsterbmwdriver (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

witte rookpluimen heb je als je koelmiddel verbrandt. Sludge (witte drab) krijg je als je koelmiddel bij de olie mengt. Dus daar kun je je niet aan optrekken.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

haha het was alleen maar de oliesensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.